Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Huawei Band 6 ja Watch Fit -älykellon teräsrunkoinen Elegant-versio myyntiin Suomessa - suositushinnat 69 ja 139 euroa

Huawei on kertonut virallisesti kahden uuden edullisen hintaluokan rannelaitteensa markkinoilletulosta Suomessa.

Uuden Huawei Band 6 -älyrannekkeen suositushinta on 69 euroa ja sen myynti on alkanut Suomessa. Huawei Band 6 on saatavilla mustana, pinkkinä, oranssina ja metsänvihreänä. Mustassa ja vihreässä rannekkeessa on hopeinen kellotaulu, oranssissa ja pinkissä kultainen.

Uuden Huawei Watch Fit -älykellon Elegant-version suositushinta on 139 euroa ja sen myynti on alkanut Suomessa. Laite on saatavilla kahdessa värissä: valkoisena (Frosty White) ja mustana (Midnight Black).

Huawei Band 6

Huawei Band 6 muistuttaa jo ulkonäöltään älykellojakin, vaikka mallinimeltään laite sijoittuukin aktiivisuusrannekemalliston jatkoksi.
Huawei Band 6 muistuttaa jo ulkonäöltään älykellojakin, vaikka mallinimeltään laite sijoittuukin aktiivisuusrannekemalliston jatkoksi.

Huawein maaliskuun lopulla hiljaisesti julkistama Huawei Band 6 -aktiivisuusranneke sisältää aiempaa suuremman näytön. Huawei Band 6 on käytännössä sama laite kuin, joka julkaistiin jo aiemmin Huawein sittemmin myymän, entisen sisarbrändinsä Honorin alla Honor Band 6 -nimellä. Honor Band 6 on tulossa myyntiin Suomessa 6. toukokuuta edullisemmalla 59,90 euron suositushinnalla.

Ulkonäöltään ja ominaisuuksiltaan Huawei Band 6 muistuttaa myös jo syksyllä 2020 lanseerattua Huawei Watch Fitiä, muttei esimerkiksi sisällä sisäänrakennettua GPS-paikannusta, näytön koko on pienempi ja sisäistä tallennusmuistia esimerkiksi musiikin tallentamiseksi ei ole. Kyse Huawei Band 6:ssa onkin ensisijaisesti aktiivisuusrannekkeesta, jossa vain on älykellokoon näyttö.

Huawei Band 6:ssa on 1,47 tuuman AMOLED-kosketusnäyttö 368×194 pikselillä ja 282 pikselillä tuumaa kohti. Laitteen mitat ovat 43 x 25,4 x 10,99 millimetriä, paino 18 grammaa ja ranneke on silikonikumia. Vedenkestävyys 5ATM-tasolla yltää jopa 50 metrin syvyyteen asti, eli Huawei Band 6 soveltuu hyvin myös käyttöön uidessa.

Aktiivisuuden ja harjoitusten seurantaan Huawei Band 6:ssa on jatkuva optinen sykemittaus, veren happipitoisuuden mittaus (SpO2) sekä kiihtyvyysanturin ja gyroskoopin yhdistävä 6-akselinen IMU-liikeanturi. Erilaisia harjoitusmuotoja on tuettuna 96 kappaletta. Lisäksi Huawei Band 6 tukee uniseurantaa, stressitason mittausta sekä kuukautisten seurantaa.

Paritettuun älypuhelimeen Huawei Band 6 yhdistyy Bluetooth 5.0 LE -yhteydellä. Käyttö onnistuu sekä Androidin (6.0 tai uudempi) tai iPhonen (iOS 9.0 tai uudempi) kanssa.

Aktiivisuus- ja hyvinvointiominaisuuksien lisäksi Huawei Band 6 kertoo älypuhelimen saapuvista puheluista ja ilmoituksista, tarjoaa säätietoja, mahdollistaa älypuhelimesta toistettavan musiikin hallinnan sekä voi toimia kameran kauko-ohjaimena.

Kuukautisseuranta ja musiikin hallinta vaativat pariksi Android-puhelimen, kameran kauko-ohjaus Huawein EMUI 8.1:llä tai uudemmalla ohjelmistolla varustetun laitteen.

Huawei Band 6:n akunkesto yltää 14 päivään tyypillisessä käytössä ja 10 päivään aktiivisemmassa käytössä. Akun pikalataus tuo vain 5 minuutissa jo kaksi päivää käyttöaikaa.

Painikkeita Huawei Band 6:ssa on vain yksi.
Painikkeita Huawei Band 6:ssa on vain yksi.

Huawei Watch Fit Elegant

Huawei Watch Fit Elegant Editionin kaksi värivaihtoehtoa, Frosty White ja Midnight Black.
Huawei Watch Fit Elegant Editionin kaksi värivaihtoehtoa, Frosty White ja Midnight Black.

Huawei tuo Suomessa myyntiin myös Watch Fit -älykellostaan uuden hienostuneemman Elegant Edition -version. Uusi malliversio ensiesiteltiin aiemmin maaliskuussa ensimmäisillä markkinoilla.

Teknisesti uusi Elegant Edition vastaa aiempaa Huawein syksyllä 2020 myös Suomessa myyntiin tuomaa Watch Fitiä. Uudistukset liittyvät sen sijaan tyyliin ja materiaaleihin. Huawei Watch Fit Elegant Editionin hopean- tai kullanvärinen runko on ruostumatonta terästä verrattuna alkuperäisen Watch Fitin, jota nyt kutsutaan myös Active Edition -nimellä, muovirunkoon. Eri materiaalin myötä Elegant Edition on myös kuusi grammaa alkuperäistä painavampi 27 gramman painollaan.

Lisäksi Watch Fit Elegant Editionin rannekkeet ovat fluoroelastomeeria verrattuna aiempiin silikonirannekkeisiin. Värivaihtoehtojen nimet ovat Frosty White ja Midnight Black.

Myös Huawei Watch Fit Elegant Edition on varustettu 1,64 tuuman AMOLED-näytöllä, jonka tarkkuus on 456×280 pikseliä (326 PPI). Näytön kuvasuhde eroaa monista muista älykelloista, joissa on joko pyöreä näyttö tai näyttö on mittasuhteiltaan lähellä neliötä. Näytön pintana on 2.5D-lasi, oikealta kyljeltä löytyy yksittäinen painike.

Myös Huawei Watch Fit Elegant Edition on vedenkestävyydeltään 5ATM-luokiteltu.
Myös Huawei Watch Fit Elegant Edition on vedenkestävyydeltään 5ATM-luokiteltu.

Watch Fit -kellojen ominaisuuksiin kuuluvat optinen sykeanturi, yhdistettu kiihtyvyysanturi ja gyroskooppi (IMU-sensori) sekä GPS-paikannus. Akunkestoksi luvataan tyypillisessä käytössä jopa 10 päivää, raskaassa käytössä 7 päivää ja GPS-paikannus päällä 12 tuntia. Sisäistä tallennusmuistia on 4 gigatavua, ja yhteydet paritettuun älypuhelimeen hoituvat Bluetoothilla (5.0). Kello toimii sekä Android- että Apple iOS -laitteiden kanssa.

Watch Fit -kelloilla voi seurata erilaisia harjoituksia jopa 96 eri lajissa, kuten kävelyä, juoksua, uintia sekä sisä- ja ulkopyöräilyä, minkä lisäksi sen ominaisuuksiin kuuluvat uniseuranta, stessitason testaus, kuukautiskierron seuranta sekä hengitysharjoitukset. Kellossa on tarjolla myös animoituja harjoitusohjevideoita 12 erilaisesta harjoituksesta ja 44 eri liikkeestä, sekä veren happisaturaation mittaus (Sp02).

Muita toimintoja ovat musiikkitoiston ohjaus, paritetun älypuhelimen kameran kauko-ohjaus, puhelimen löytäminen äänimerkin aktivoinnilla sekä sovellukset, kuten sää, hälytys, ajastin, ajanotto ja kirkkaalla näytöllä valaiseva taskulamppu.

Vedenkestävyydeltään myös Huawei Watch Fit Elegant Edition on 5ATM-luokiteltu eli sen pitäisi kestää upotus jopa 50 metrin syvyyteen asti.