Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Google julkaisi Driven uuden tietokonesovelluksen virallisesti - vanha lakkaa pian toimimasta

Googlen uusittu Drive-sovellus on virallisesti julkaistu tietokoneille.

Aiemman sovelluksen tuki päättyy syksyllä, yhtiö vahvistaa.

Googlen uudistunut, hiljattain laajemmin esitelty Google Drive for desktop -sovellus on nyt julkaistu virallisesti, ja samalla tähän asti vain yrityskäyttöön tarkoitettu ohjelma on avautumassa myös yksityisille asiakkaille. Aiemmin yksityiskäyttäjien käytössä ollut Backup and Sync -sovellus sen sijaan lakkautetaan.

Päivityksen tärkein muutos onkin edellä kuvattu kahden sovelluksen yhdistyminen. Jatkossa yksityis- ja yritysasiakkaille ei siis enää ole erillisiä sovelluksia, vaan molemmat voivat käyttää Googlen pilvitallennuspalvelua samalla Google Drive for desktop -ohjelmalla.

Päivityksen myötä Google Driven työpöytäsovelluksella voi lisäksi käyttää enintään neljää tiliä kerralla. Käytännössä tämä tarkoittaa, ettei tiliä vaihdettaessa ole enää erikseen kirjauduttava ulos ja sisään kuten tähän asti.

Tältä uudistunut Drive-tietokonesovellus näyttää.

Google Drive for desktopilla voi siirrellä tiedostoja tietokoneelta pilveen ja päinvastoin. Myös Google Kuvat -palvelu on integroitu Driven työpöytäsovellukseen, minkä lisäksi Google on panostanut eritoten yhteensopivuuteen uusimpien macOS- ja Windows-ohjelmistoversioiden kanssa. Myös kuvien siirtelyn Apple-laitteisiin tulisi täten olla uudella sovelluksella sujuvampaa.

Vanhan Backup and Sync -sovelluksen käyttäjiä aletaan lähiviikkoina kehottaa siirtymään uuteen Google Drive for desktop -sovellukseen. Myös yrityskäyttäjiä pyydetään ennen pitkää vaihtamaan uudistuneeseen ohjelmaan, ja syyskuusta alkaen Backup and Sync -sovellus ei enää synkronoi tiedostoja Drive-palveluun.

Vanha Backup and Sync -sovellus lakkautetaan lopullisesti lokakuussa. Uusi Google Drive for desktop sisältää kaikki vanhan sovelluksen toiminnot sekä muutamia uudistuksia, kuten mahdollisuuden säästää kovalevytilaa pitämällä kaikki tiedostot ainoastaan Drivessä.