Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Google helpottaa kadonneen puhelimen löytämistä – jopa iPhonen

Googlella on jo pidempään ollut tarjolla Android Device Manager -palvelu, jonka kautta voi esimerkiksi paikantaa, lukita tai tyhjentää kadonneen tai varastetun Android-laitteen. Hakukonejätti on kuitenkin tuomassa yhä lisää apuja ja helpotusta kadonneiden älypuhelimien metsästämiseen.

Jo viime vuonna Google otti käyttöön uuden toiminnon, jolla kadonnutta Android-laitetta saattoi yrittää paikantaa aivan tavallisen Google-haun kautta. Kirjoittamalla Google-hakuun ”etsi puhelimeni”saa hakutuloksiin kartan, joka näyttää oman Android-laitteen sijainnin, ja laitteen voi myös laittaa hälyttämään. Edellytyksenä tietysti on, että laite on päällä ja paikannettavissa, ja että käyttäjä on selaimessaan kirjautunut Google-tiliinsä, jotta hakukone tietää, kenen laitetta ollaan etsimässä.

Lähitulevaisuudessa palvelu laajenee vielä lisää. Googlen blogissa kerrotaan, kuinka tulevaisuudessa kirjoittamalla Google-hakuun ”I lost my phone” (eli suomeksi oletettavasti ”kadotin puhelimeni”) käyttäjä pääsee suoraan oman Google-tilinsä ”Puhelimen löytäminen” -sivulle. Sivulle on listattuna sekä kyseistä Google-tiliä käyttävät Android-laitteet että Applen iOS-laitteet, joihin on kirjauduttu saman Google-tilin tunnuksilla. Android-laitteet voi sivun kautta paikantaa ja asettaa hälyttämään. iOS-laitteiden kohdalla käyttäjä voi etänä kirjautua ulos Gmail- tai Google-tilistään, minkä lisäksi sivu ohjaa käyttäjän Applen iCloud-sivustolle, josta löytyy apuja iPhonen tai iPadin paikantamiseen.

Lisäksi Google tuo uusia keinoja, joilla pääsee nopeammin käsiksi oman Google-tilinsä hallinnointiin, eli sille sivulle, jossa määritellään esimerkiksi tiliasetukset ja sisäänkirjautumisasetukset. Sivulle pääsee osoitteessa myaccount.google.com, mutta jatkossa Google-haku omalla nimellä tuo hakutulosten kärkeen suoran linkin kyseiselle sivulle, kunhan käyttäjä vain on kirjautunut sisään Google- tai Gmail-tunnuksillaan.