Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Applen perustaja myöntää: ”En halua olla vangittuna suljettuun ekosysteemiin”

Steve Jobsin kanssa Applen perustanut Steve Wozniak ei ole enää suoraan tekemisissä Applen kanssa, mutta ottaa silloin tällöin kantaa yhtiön toimiin. Uusimmassa haastattelussa Wozniak keskusteli muun muassa Apple Watchista ja yhtiön tuotteiden luomasta ekosysteemistä.

Kun ensimmäiset huhut Applen älykellosta alkoivat liikkua, Wozniak piti tuotekategoriaa vaikeana, mutta uskoi Applen jos jonkun voivan antaa sille suuntaa. Viime perjantaina Apple-veteraani kuitenkin myönsi, ettei hän edelleenkään erityisesti pidä älykelloista. Wozniakin kertoi, että unohtaessaan Apple Watchin kotiin hän ei välttämättä huomaa koko asiaa. ”Se ei ole hyvä merkki”, Wozniakin kerrotaan todenneen.

Apple Watch Sport

 

Samalla Wozniak sanoi, että Apple Watchista on tulossa parempi. Fortunen mukaan mies ei antanut tarkkoja tietoja, mutta oletettavasti kyse on tulevista sovelluksista ja palveluista.

Tablettien saralla Wozniak luottaa edelleen enemmän kannettaviin tietokoneisiin. Suurempi iPad Pro maistuu kuitenkin Wozniakille pieniä malleja paremmin. Lisäksi hän myöntää, että tabletteihin panostaminen voi olla Applelle kannattavaa, vaikka tuotteet eivät Wozniakille sopisikaan.

Tiettyjen laitteiden lisäksi Wozniak otti yleisesti kantaa Applen laitteiden luomaan ekosysteemiin, joka on monilta osin hyvin suljettu. Apple-perustaja myönsi, että hän ei pidä Applen ekosysteemissä elämisestä: ”En halua olla vangittuna, vaan haluan olla vapaa.”