Testissä Huawei Watch GT 2 (46 mm) -älykello: Akunkesto ja yksinkertaisuus yhä vahvuuksia

Huawei julkisti uudet Watch GT 2 -älykellonsa Mate 30 -huippupuhelinten rinnalla syyskuussa. Tällä kertaa kello on saatavilla joko 46 tai 42 millimetrin kellotaululla vastaavasti joko 249 tai 229 euron hintaisena. Lisäksi pienempi 42 millimetrin vaihtoehto julkaistaan myös metallirannekkeella, jolloin suositushinta on 279 euroa.

Huawei Watch GT 2:n myynti Suomessa alkaa maanantaina 21. lokakuuta.

Watch GT 2:n kahden kokovaihtoehdon välillä on muutamia huomattavia eroavaisuuksia myös tekniikassa. Kaksikosta kookkaampi sisältää luonnollisesti suuremman 1,39-tuumaisen näytön (vs. 1,2 tuumaa) ja tarjoaa samalla paremman akkukeston (tyypillisesti 14 vs. 7 vuorokautta). Lisäksi 46 millimetrin versio sisältää kaiuttimen puheluita ja musiikin toistamista varten.

Tässä arvostelemamme Watch GT 2 on suurempaa 46 millimetrin mallia, joka muotoilultaan on pitkälti alkuperäisen Huawei Watch GT:n kaltainen.

Huawei Watch GT 2:n kaksi kokovaihtoehtoa. Huawein omia rannekkeita tulee saatavilla kahdeksan erilaista.
Huawei Watch GT 2:n kaksi kokovaihtoehtoa. Huawein omia rannekkeita tulee saatavilla kahdeksan erilaista.

Huawei Watch GT 2:n tekniset tiedot

 • Runko ruostumatonta terästä, kehys keraamia ja muovia, DLC-pinnoite (diamond-like carbon)
 • 5ATM-luokiteltu vedenkestävyys (50 metrin syvyyteen asti)
 • 46 millimetrin kellotaulu: 1,39 tuuman pyöreä OLED-värikosketusnäyttö 454×454 pikselillä
 • 42 millimetrin kellotaulu: 1,2 tuuman pyöreä OLED-värikosketusnäyttö 390×390 pikselillä
 • Kaksi painiketta: virta- ja toimintopainike
 • Optinen sykemittari
 • Kiihtyvyysanturi / gyroskooppi / magnetometri (kompassi) / barometri (ilmapuntari) / valoisuuden tunnistin
 • 16 megatavua RAM-muistia
 • 4 gigatavua tallennusmuistia
 • GPS / GLONASS / Galileo -paikannus
 • Bluetooth 5.1 LE -yhteys
 • Musiikkisoitin
 • Bluetooth-puhelut (vain 46 millimetrin versio)
 • Magneettinen latausliitäntä
 • 455 milliampeeritunnin akku
 • Akunkesto 14 päivää tyypillisessä käytössä (älykäs sykemittaus päällä, viikkotasolla 90 minuuttia harjoittelua viikossa, 30 minuuttia Bluetooth-puheluita ja 30 minuuttia musiikintoistoa), 30 tuntia harjoittelussa jatkuvalla sykemittauksella ja GPS-paikannuksella (46 millimetrin versio), 7 päivää tyypillisessä käytössä (42 millimetrin versio)
 • Mitat (46 millimetrin versio) 45,9 x 45,9 x 10,7 millimetriä, paino 41 grammaa ilman ranneketta
 • Mitat (42 millimetrin versio) 41,8 x 41,8 x 9,4 millimetriä, paino 29 grammaa ilman ranneketta
 • Android 4.4 / iOS 9.0 tai uudempi -yhteensopiva

Laadukas, helppokäyttöinen älykello

Ylempi painike avaa valikon, alempi oletuksena treeninäkymän.
Ylempi painike avaa valikon, alempi oletuksena treeninäkymän.

Huawei Watch GT 2 tuntuu ulkoisesti erittäin laadukkaalta. Sen kehys on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja mukana toimitettava ruskea rannehihna on aitoa nahkaa. Edeltäjämallissa rannehihnan alapuoli oli silikoninen, mutta tällä kertaa remmi on nahkainen kauttaaltaan, mikä entisestään lisää laadukkuuden tuntua. Myyntipakkauksessa toimitetaan myös musta, silikoninen vaihtohihna sekä magneettisesti kiinnittyvä laturi.

Kuten edeltäjänsä, myös Huawei Watch GT 2 – ainakin sen kookkaampi 46 millimetrin versio – miellyttänee erityisesti maskuliiniseen tyyliin tykästyneitä. Kellossa on kuitenkin standardikokoinen 22 millimetrin ranneke, jota vaihtamalla tyyliä voi helposti muokata pirteämmäksikin. Myös 46 millimetrin versio on todella kevyt, eikä näytä luonnottoman suurelta ohuemmassakaan ranteessa.

Watch GT 2:n näyttö on erinomainen. Sen automaattinen kirkkaudensäätö toimii nyt edeltäjämallia paremmin ja 1,39 tuuman näytölle korkea 454×454 pikselin tarkkuus saa valikot ja treeninäkymät näyttämään erittäin teräviltä.

Näyttö pysyy päällä yhtäjaksoisesti enintään 20 minuuttia valmiustilassa, jolloin kellotaulua koristaa joko digitaalinen tai analoginen, värityksen osalta muokattava kello. Kello myös herää luotettavasti rannetta nostettaessa.

Kello on helppokäyttöinen. Kuvassa ilmoitusnäkymä, aktiviteettien yhteenveto ja sääennuste.
Kello on helppokäyttöinen. Kuvassa ilmoitusnäkymä, aktiviteettien yhteenveto ja sääennuste.
Pika-asetukset, treenivalikko sekä näytönsäästäjä.
Pika-asetukset, treenivalikko sekä näytönsäästäjä.

Watch GT 2 on erittäin helppokäyttöinen. Kellossa on päävalikko sekä muutamia yksinkertaisia näkymiä esimerkiksi treenitiedoille, sykkeelle ja stressitasolle, joten kärryille pääseminen on nopeaa. Kellon oikealla laidalla on kaksi painiketta, ylempi valikon avaamista ja aloitusnäkymään paluuta varten ja alempi oletuksena treenivalikon avaamiseksi. Alemman painikkeen toimintoja voi myös halutessaan mukauttaa.

Huawei Watch GT 2 tukee 15 eri lajin seurantaa: ulkojuoksu, ulkokävely, sisäjuoksu, sisäkävely, pyöräily, kuntopyöräily, avovesiuinti, allasuinti, patikointi, kiipeily, polkujuoksu, triatlon, elliptinen sekä soutulaite. Lisäksi mukana on Muut-tila vapaamuotoiselle urheilulle sekä 13 juoksukurssia harjoittelun tueksi.

Aktiivisuudestaan saa tarkempia tietoja Huawei Health -sovelluksella.
Aktiivisuudestaan saa tarkempia tietoja Huawei Health -sovelluksella.

Helppokäyttöisyys on edeltäjänsä tavoin myös Watch GT 2:n vankimpia vahvuuksia, mutta myös harmittavimpia heikkouksia. Kelloon ei ole ensinkään mahdollista ladata uusia sovelluksia, kuten esimerkiksi Wear OS -älykelloihin, eikä älypuhelimesta saapuviin ilmoituksiin voi vastata tai muutenkaan reagoida. Watch GT 2 onkin ikään kuin täysverisen älykellon ja kehittyneen aktiivisuusrannekkeen välimuoto, mitä voi pitää omista tarpeista riippuen joko vahvuutena tai heikkoutena.

Huawei esitteli aiemmin tänä vuonna Kirin A1 -piirin, joka on yhtiön ensimmäinen varsinaisesti puettaviin laitteisiin suunnattu järjestelmäpiiri. Se on nyt teknisenä perustana myös Watch GT 2:ssa ja sisältää erillisen Bluetooth-prosessointiyksikön, tehokkaan ääniprosessorin ja erillisen virrankulutusta säätelevän suorittimen. Paketti on suunniteltu eritoten pitkä käyttöaika mielessä.

Erinomainen akunkesto onkin yhä Watch GT 2:n suurimpia myyntivaltteja, ja Huawein lupaus 14 vuorokauden tyypillisestä käyttöajasta (46 mm) on täysin realistinen. Käyttötottumukset vaikuttavat luonnollisesti myös käyttöaikaan esimerkiksi tarkan GPS:n kuluttaessa virtaa nopeammin, mutta kokonaisuutena akkukesto on varmuudella markkinoiden parhaita tällä ominaisuuskattauksella ja näytön koolla. Vajaan parin viikon testirupeaman aikana akku piti ladata vain kerran, mikä on erinomainen suoritus.

Vähävirtaisuuden vastapuolena on suorituskyvyn rajallisuus. Vaikka Huawei Watch GT 2:n käyttö onkin pääosin sujuvaa, ei ruudun päivitysnopeus aina pysy mukana esimerkiksi nopeasti valikkoa selailtaessa. Käytännössä erityisemmin häiritsevää tökkimistä ei kuitenkaan ilmennyt.

Erinomainen kaiutin puheluita ja musiikkia varten

Myyntipakkauksessa toimitetaan myös silikoninen vaihtoranneke.
Myyntipakkauksessa toimitetaan myös silikoninen vaihtoranneke.

Huawei Watch GT 2:n merkittävimpiä uudistuksia on mahdollisuus puhua puheluita ja kuunnella musiikkia kellon avulla. Kellossa on sisäänrakennettuina kaiutin ja mikrofoni, ja äänenlaatu puheluissa on todella korkealuokkainen. Puhekaverin ääni kuuluu selkeästi, ja myös kellon oma mikrofoni on sen verran tasokas, ettei vastapuoli edes huomaa eroa älypuhelimen ja älykellon välillä.

Watch GT 2:ssa on erillinen Yhteystietoni-sovellus, jonka kautta puheluita voi myös aloittaa älykellon kautta. Puhelun aikana voi säätää kaiuttimen äänenvoimakkuutta ja tarvittaessa myös mykistää mikrofonin halutuksi ajaksi. Kellossa itsessään ei ole mobiiliverkkoyhteyttä, joten sen on oltava jatkuvasti yhteydessä älypuhelimeen Bluetooth-yhteydellä puhelujen aikana.

Kaiutinta voi hyödyntää myös musiikin kuuntelussa. Watch GT 2:ssa on 16 gigatavua sisäistä tallennusmuistia, ja koska lisäsovelluksia ei voi ladata, jää tilaa omalle musiikille runsaasti. Muistiin mahtuu noin 500 kappaletta MP3-muodossa, ja äänenlaatu on älykelloksi erittäin hyvä. Musiikkia voi toistaa myös ilman älypuhelinta, joko suoraan älykellon kaiuttimesta tai erillisillä Bluetooth-kuulokkeilla.

Kaiuttimen ja mikrofonin lisääminen Watch GT 2:een on erinomainen veto Huaweilta etenkin, kun kellon suositushinta on silti sama kuin edeltäjämallilla. Kannattaa kuitenkin huomioida, että musiikin toistaminen ja puhelut luonnistuvat vain 46 millimetrin versiolla.

Onko Huawei Watch GT 2 järkiostos?

Huawei Watch GT 2 on laadukas älykello.
Huawei Watch GT 2 on laadukas älykello.

Huawei Watch GT 2 sisältää yhä erinomaisen akunkeston, runsaasti toimintoja liikunnallisen elämän tueksi sekä uutuutena kaiuttimen ja mikrofonin muun muassa musiikin kuuntelua varten. Sen suurimpia heikkouksia ovat sovelluskaupan puute sekä se, ettei ilmoituksiin vastaaminen ole mahdollista.

Älykelloista puhuttaessa mallien suora vertailu ei ole kovinkaan mielekästä, sillä usein kellojen käyttöjärjestelmät tarjoavat varsin poikkeavia ominaisuuskattauksia ja kellot on sen myötä suunnattu aivan erilaisiin käyttötarkoituksiin. Watch GT 2:n vahvuuksia ovat helppokäyttöisyys ja kattavat treenitoiminnot, kun taas Android-pohjaiset Wear OS -kellot mahdollistavat monipuolisemmat toiminnot eri sovelluksilla. Akkukesto on Watch GT 2:lla selkeästi Wear OS -vaihtoehtoja parempi.

Huawei Watch GT 2 on erinomainen valinta kohtuuhintaista, tyylikästä ja laadukasta sekä helppokäyttöistä älykelloa etsivälle. Kellossa on panostettu älykellojen suosituimpiin ominaisuuksiin, ja mikäli yksinkertaisuus ei kallistu hyödyistä haittojen puolelle, on Watch GT 2:ta helppo suositella.