Rantaloman pakkohankinta? Nämä kaiuttimet voi upottaa veteen

Rannalle mukaan otettavan kauittimen tärkein ominaisuus on vesitiiviys. Kokeilimme kahta uutta bluetooth-kaiutinta ja selvitimme, miten ne toimivat uintireissulla.

JBL Charge 3 on valmistajan uusin mobiilikaiutin, joka on kokonaan vesitiivis. Kaiutin on valmistettu siten, että se kelluu vedessä. Musiikintoisto kuitenkin loppuu, kun kaiutin laitetaan kellumaan.

JBL:n ehdoton valtti on äänenlaatu. Matalat bassoäänet toistuvat erinomaisesti ja tehoakin irtoaa tarpeeksi kahdesta kymmenen watin kaiuttimesta. Hintaisekseen alle 200 euron kaiuttimeksi markkinoilta on vaikea löytää parempaa vaihtoehtoa.

Charge 3:ssa on täysikokoinen usb-liitäntä, minkä ansiosta kaiutinta voi käyttää myös laturina. Kaiutin on pirteän limen värinen ja se erottuu edukseen rannalla. Kaiutin on muotoiltu siten, että se voidaan asettaa vaaka- tai pystyasentoon. Laite on ulkoisesti varsin yhdennäköinen UE Megaboomin kanssa. Äänenlaadullisesti JBL on vahvoilla, vaikka se ei tarjoa 360-asteista äänentoistoa kuten Megaboom.

JBL:n ehdoton valtti on äänenlaatu. Matalat bassoäänet toistuvat erinomaisesti ja tehoakin irtoaa tarpeeksi kahdesta kymmenen watin kaiuttimesta.

Käyttäjä voi parittaa kaksi Charge-kauitinta saadakseen muhkeamman äänentoiston. Stereoääntä parittamallakaan ei silti saa aikaiseksi.

Charge 3:n voi huoletta upottaa veteen. Testimme perusteella äänentoisto jatkuu moitteettomasti, kun kaiutin nostetaan upoksista takaisin laiturille.

Pieni ja pyöreä Roll 2

JBL:n kanssa rantalomalaisten suosiosta kilpailee UE:n Roll 2, joka erottuu hauskalla ulkonäöllään. Kaiutin on kirjailtu kirkkailla väreillä ja se kestää hieman tavallista kovempaakin käyttöä. Ostajan valittavana on viisi eri värivaihtoehtoa.

Kaiutin on nimensä mukaisesti pyöreä ja siinä on lenkki ripustamista varten. Painoa kaiuttimella on 340 grammaa. Kuten Charge 3, myös Roll 2 on täysin vesitiivis.

Roll 2:n tuotepakkauksen mukana tulee pieni puhallettava ilmatyyny, jonka päälle kaiuttimen voi asettaa vedessä.

Äänenlaadultaan Roll 2 ei kilpaile samassa sarjassa JBL:n kanssa, sillä etenkin bassoäänissä on puutteita. Toisaalta näin pieneltä kaiuttimelta ei voi odottaa vastaavaa äänenlaatua. Tehoa riittää kuitenkin riittävästi, jotta bileet saadaan aikaiseksi myös ulkona.

Roll 2:n tuotepakkauksen mukana tulee pieni puhallettava ilmatyyny, jonka päälle kaiuttimen voi asettaa vedessä. Ilman tyynyä Roll 2 uppoaa pohjaan, joten ilmatyynyn kanssa leikkiessä kannattaa olla varuillaan.

UE on onnistunut luomaan houkuttelevan näköisen ja äänentoistoltaan riittävän laadukkaan kaiuttimen, jonka 99 euron hinta ei ole ylivoimainen.