Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Sonylta kaksi superzoom-kameraa

Sony on esitellyt kaksi uutta erittäin laajan polttovälialueen kattavalla zoom-objektiivilla varustettua kompaktikameraa, joissa käytetään samaa taustavalaistua CMOS-tyyppistä Exmor R -kuvakennoa kuin tammikuun alussa esitellyissä viidessä taskukamerassa. Uutuuskamerat kuvaavat myös 1080p-teräväpiirtovideota 50 hertsin kuvataajuudella.

Uusista malleista suurempikokoinen DSC-HX100V muistuttaa muotoilun ja hallintatavan osalta järjestelmäkameroita. Kameran peräti 30-kertaisen zoomin tarjoava objektiivi on Carl Zeissin Vario-Sonnar T*, jonka polttovälialue vastaa kinomitassa peräti 27-810 millimetriä. Objektiviin valovoima on superzoom-kameroille tyypilliseen tapaan vain keskinkertainen f/2,8-5,6. Kamera on varustettu pienikokoisella sähköisellä EVF-etsimellä, jonka tarkkuus on tosin vaatimaton (201 600 kuvapistettä).

Pienempi malli DSC-HX9V tarjoaa 16-kertaisen zoomin normaalin taskukameran koossa. Objektiivi on Sonyn omaa tuotantoa ja sen polttoväliskaala on 24-384 mm. Pienen runkokoon johdosta objektiivin valovoima f/3,3-5,9 on hieman isoveljeä heikompi. Kameran ainut etsin on takapinnan 3-tuumainen LCD-näyttö, jonka resoluutio on isovelimallin tavoin poikkeuksellisen korkea, peräti 921 000 kuvapistettä.

Sony kehuu uuden taustavalaistun kuvakennon tuottavan pienestä pikselikoosta huolimatta laadukasta jälkeä myös korkeilla ISO-herkkyysarvoilla. Kameroiden suurin herkkyysasetus onkin peräti ISO3200. Molemmat objektiivit on varustettu optisella kuvanvakaimella, joka vähentää kuvan tärähtämisen riskiä. Kamerat on lisäksi varustettu GPS-piirillä sekä digitaalisella kompassilla, joiden ansiosta kuvanottopaikan sijaintikoordinaatit ja kuvaussuunta saadaan tallennettua kuvatiedostoon.

Valmistajan aiempien mallien tavoin kameroilla on mahdollista kuvata myös 3D-näkymiä joko 3D-pyyhkäisytoiminnolla tai kuvaamalla kaksi erillisotosta, jotka kamera yhdistää 3D-stereokuvaksi.

Kamerat tulevat myyntiin huhtikuussa. Suuremman DSC-HX100V-mallin suositushinta on 530 euroa ja pienemmän DSC-HX9V-mallin 420 euroa.

Henri Kuokka

Sonyn lehdistötiedote:
http://presscentre.sony.eu/content/detail.aspx?ReleaseID=6453&NewsAreaId=2