Nokian seuraava lippulaivapuhelin on Lumia 920

Matkapuhelinmarkkinoiden entinen valtija Nokia julkisti seuraavat Windows-puhelimensa odotetusti eilisiltana. Lumia 920:aa ja Lumia 820:aa ei kuitenkaan saa kaupasta kuin jouluksi – jos silloinkaan.

Nokia kertoi uutuuksiensa tulosta myyntiin vain sen, että myynti alkaa vuoden viimeisen neljänneksen eli loka-, marras- tai joulukuun aikana vain joissakin maissa. Yhtiön ensimmäisten Windows-puhelinten myynnin alkaessa Suomi ei ollut ensimmäisten maiden joukossa.

Pimentoon Nokia jätti myös uutuus-Lumioidensa hinnat.

Julkistetusta kaksikosta Lumia-malliston seuraava lippulaivamalli on Lumia 920. Sen myyntivaltteja on esimerkiksi Applen iPhonen retinanäyttöä tarkempi 4,5-tuumainen näyttö (resoluutio 1280 x 768), PureView’n brändin mukaan nimetty, kuvanvakauksella varustettu 8,7 megapikselin kamera, langaton lataus ja Nokian uudet, monipuoliset kartta- ja navigointipalvelut.

Lumia 820 on puolestaan 4,3-tuumainen keskisarjan älypuhelin, jonka vahvuuksia ovat vaihdettavat värikuoret, microSD-muistikorttipaikka, Nokian kartta- ja navigointipalvelut ja tuki langattomalle latausteknologialle.

Lisää Nokian uutuuksista 12.9. ilmestyvässä Teknarin numerossa.