CES 2021: TV-mallien julkistuksia muilta valmistajilta

CES 2021 -tapahtumassa TV-malleja julkaisivat myös Panasonic, TCL ja Hisense. Mukaan mahtui sekä OLED-, Laser- että Mini LED -televisioita.

Vuoden 2021 CES-tapahtumassa julkaistiin monia uusia TV-mallistoja. Muun muassa Sony, Samsung ja LG tiedottivat tuoreimpien televisiomalliensa uusista ominaisuuksista ja näyttöteknologioista. Näiden lisäksi CES:ssä nähtiin mielenkiintoisia tiedotteita muun muassa Panasonicilta sekä muilta TV-valmistajilta.

Panasonic: tietoa vuoden 2021 lippulaivamallista

Japanilainen elektroniikkavalmistaja Panasonic julkaisi hieman tietoja heidän uudesta lippulaiva-OLED-televisiomallistaan, joka on saanut mallinimekseen JZ2000. Se tarjoaa jo edeltäjämallistaan tuttujen ylöspäin suunnattujen kaiuttimien lisäksi myös sivusuuntaan osoittavat kaiuttimet, joiden päämääränä on tarjota television tuottamalle äänimaailmalle entistä parempaa immersiivisyyttä. Panasonicin mukaan myös JZ2000:n räätälöity OLED-paneeli tarjoaa itse kuvalle erinomaisen maksimikirkkauden sekä keskimäärällisen kirkkauden.

Kuten monet muutkin televisiovalmistajat, myös Panasonic mainitsi uuden lippulaivamallinsa prosessorin olevan varustettu tekoälyllä, joka kykenee parantamaan television kuvanlaatua. JZ2000:n prosessorin tekoäly tunnistaa televisiossa näkyvän videomateriaalin tyylin ja optimoi television kuvanlaadun kullekin sisällölle sopivaksi.

JZ2000 tulee olemaan saatavilla 55- ja 65-tuumaisina. Panasonicin mukaan siinä tulee olemaan tuki HDMI 2.1:lle, VRR:lle sekä HFR:lle. Näiden ominaisuuksien lisäksi Panasonic lupasi lippulaivamallilleen pienen vasteajan, jonka myötä JZ2000 soveltuisi hyvin myös pelikäyttöön.

Hisense: Laser TV ja ULED

Kiinan televisiomarkkinoiden suurinta myyntiosuutta hallussaan pitävä Hisense valaisi tulevaa televisiomallistoaan kertomalla yleisesti niistä ominaisuuksista, joita sen tulevissa ULED- ja Laser TV -malleissa tullaan näkemään.

Hisense painotti Laser TV -mallistonsa uudistumista puhumalla uudenlaisesta TriChroma Laser TV -malleista. Uudenlaista RGB-laservalonlähdeteknologiaa sisältävät TriChroma Laser TV:t tulevat saataville ainakin 75- ja 100-tuumaisina ja suurimmillaan 300-tuumaisina kokovaihtoehtoina. Uudenlainen valonlähdeteknologia mahdollistaa Hisensen 2021-vuoden Laser TV -malleissa entistä tarkemman ja eloisamman värimaailman ja kirkkauden. Lisäksi näissä malleissa tullaan näkemään muun muassa tekoälyn ohjaamat kamerat, jotka mahdollistavat Hisensen mukaan monipuolisempia viihdeominaisuuksia, kuten esimerkiksi “nettikaraokea”. Tiedotetilaisuutensa Laser TV -osion lopuksi Hisense sanoi tuovansa markkinoille lisää Laser TV -malleja tämän vuoden aikana.

Hisensen ULED-mallisto tulee myös kokemaan parannuksia vuonna 2021. ULED on Hisensen patentoima variaatio perinteisemmästä LCD-televisiosta. Muista kaltaisistaan teknologioista sen erottaa Hisensen patentit, jotka koskevat ULED-televisioiden värintoistokykyä, kirkkautta, taustavalon hallintaa ynnä muita kuvanlaadullisia tekijöitä. Vuonna 2021 Hisensen ULED-televisioissa tullaan näkemään Hisensen itsensä kehittämät Mini LED- ja 8K-sirut. Hisense kertoi myös tuovansa markkinoille uuden, kustomoidun EURO 2020 ULED U7 -mallin, jonka ominaisuuksista mainittiin 144-hertsinen virkistystaajuus sekä niin kutsuttu XDR eli “Extremely high Dynamic Range”. Kyseinen malli on saanut nimensä UEFA EURO 2020 -urheilutapahtuman mukaan, jota Hisense sponsoroi.

TCL: Mini-LED -mallisto

Kiinalainen elektroniikkavalmistaja TCL esitteli oman versionsa Mini LED -televisioista, OD Zero Mini-LED -malliston. TCL:n mukaan Mini-LED-teknologia mahdollistaa heidän televisioissaan paremman maksimikirkkauden, ja sitä kautta paremman kontrastin, kuin aikaisemmissa malleissa. Lisäksi TCL:n Mini LED-televisiot tulevat olemaan huomattavasti ohuempia, kuin perinteiset LCD-televisiot.

TCL esitteli kolme erillistä mallia, jotka hyödyntävät sen Mini LED -teknologiaa. TCL:n huippusuorituskykyisessä 4K Mini-LED C825 -mallissa on Mini LED -teknologian lisäksi hyödynnetty QLED-teknologiaa ja paranneltuja peliominaisuuksia. C825:n lisäksi TCL esitteli lyhyesti C725- ja P725-mallit, joista ensimmäinen hyödyntää myös QLED-teknologiaa, kun taas toinen tarjoaa “parannellun Dolby-kokemuksen”.

TCL sanoi julkaisevansa lisää uusia televisiomalleja, kuten ensimmäisen Google TV -mallinsa, myöhemmin tänä vuonna.

Lue myös:
Sony julkaisi vuoden 2021 televisiomallistonsa
Samsung julkaisi uusia TV-malleja vuodelle 2021
CES 2021: LG julkaisi tietoja uusista TV-malleistaan

Seuraa Teknavia sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta.