Apple julkisti 2. sukupolven AirPods Pro -kuulokkeet

Apple on esitellyt toisen sukupolven AirPods Pro -nappikuulokkeensa.

Mukana on muun muassa uusi H2-piiri, joka kohentaa kuuntelukokemusta.

Applen toisen sukupolven AirPods Pro -kuulokkeet muistuttavat ulkoisesti hyvin läheisesti vuonna 2019 julkistettuja alkuperäisiä AirPods-kuulokkeita. Niissä on kuitenkin uusittu piiri, H2, joka Applen mukaan parantaa äänenlaatua.

Uusi H2-piiri tarkoittaa parempaa äänenlaatua.

Myös kaiutinelementtiä on päivitetty etenkin äänen kirkkauden ja tarkkuuden parantamiseksi. Samalla Spatial Audio -tilaääntä on kehitetty eteenpäin, ja uusilla AirPods Pro -kuulokkeilla käyttäjät voivat iPhone-älypuhelintaan hyödyntäen mukauttaa kokonaan oman kuuntelutilansa.

Uusi H2-piiri parantaa myös aktiivista taustamelutoimintoa, joka Applen mukaan suodattaa pois kaksi kertaa enemmän ääntä kuin aiemmin. Toisaalta Apple on uudistanut läpikuuluvuustila, joka minimoi nyt kovat äänet, kuten hälytys­sireenit tai sähkötyökalujen äänen, parantaen ympäristön äänten kuuntelumukavuutta.

Uudistuksena kuulokkeiden mukana toimitetaan neljä eri kokoa korvakäytävän sulkevista tulpista mahdollistaen mukavan istuvuuden entistä useampiin korviin.

Toisen sukupolven AirPods Pro -kuulokkeilla voi hallinnoida äänentoistoa sekä kosketus- että pyyhkäisyelein. Yhdellä latauksella kuunteluaika aktiivisen melunvaimennuksen kanssa on jopa kuusi tuntia, mikä on jopa kolmanneksen enemmän kuin aiemmin. Latauskotelon tukemana akunkesto kohoaa vastaavasti 30 tuntiin entisestä 24 tunnista.

Myyntipakkauksessa on nyt myös XS-kokoiset silikonitulpat.

Kuulokkeet tukevat myös paikannusta Missä on…? -sovelluksella. Latauskotelossa on U1-piiri sen sijainnin paikantamiseksi lähialueelta UWB-tuellisilla iPhoneilla sekä kaiutin, joka voi soittaa sovelluksesta aktivoitavan merkkiäänen kotelon löytämiseksi.

Toisen sukupolven Apple AirPods Pro -kuulokkeissa on yhä Lightning-liitäntä lataamista varten. Lisäksi latauskotelon akun voi ladata Apple Watchin laturilla, MagSafe-latausalustoilla tai millä tahansa Qi-standardia tukevalla alustalla.

Latauskotelossa on lenksu erilaisia hihnoja varten.

Latauskotelossa on myös melko huomaamaton, mutta mielenkiintoinen ulkoinen uudistus – kiinnityslenkki kantohihnoja varten.

Sekä AirPods Pro -kuulokkeet että latauskotelo ovat IPX4-luokitellusti hien- ja roiskevedenkestäviä.

Toisen sukupolven AirPods Pro -kuulokkeiden ennakkomyynti alkaa 9. syyskuuta kello 15.00 Suomen aikaa. Kuulokkeiden hinta Applen verkkokaupassa on 299 euroa, ja toimitukset alkavat 23. syyskuuta.