Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Tällainen on uusi Apple Watch - viimeisin raportti kertoo suuremmista ja tarkemmista näytöistä sekä uusista kellotauluista

Apple Watch Series 7 tuo uudistuneen muotoilun – ja suuremmat näytöt.

Applen uusi älykello, jonka odotetaan saavan nimekseen Apple Watch Series 7, on edelleen tulossa pian, vaikka laitteen tuotannon aloittamisen yhteydessä kokoonpanossa onkin ilmennyt haasteita.

Jo aiemmin tulevasta Apple Watchista paljastuksia tehnyt Bloombergin Apple-reportteri Mark Gurman on nyt julkaissut vielä yksityiskohtaisemman uuden raportin Apple Watch -mallin tuomista muutoksista, joihin lukeutuvat suuremmat näytöt.

Jo aiempien paljastusten perusteella Apple Watch Series 7:n odotetaan tarjoavan uudistuneen muotoilun, jonka osana kellon kyljet ovat muuttumassa tasaisiksi verrattuna tähän asti kaikissa Apple Watcheissa nähtyihin pyöreämpiin muotoihin. Front Page Tech -sivustoa ja -YouTube-kanavaa ylläpitävä Jon Prosser julkaisi jo toukokuussa mallinnoksia uudesta designista.

Lisäksi hiljattain kuultujen ja myös Bloomberg-raportin vahvistamien tietojen mukaan Apple Watch Series 7:n runkokoot ovat 41 ja 45 millimetriä, eli hieman suuremmat kuin kolmessa edellisessä sukupolvessa (40 ja 44 millimetriä) ja niitä aiemmin (38 ja 42 millimetriä). Ilmoitetut mitat merkitsevät rungon kokoa korkeussunnassa. Apple Watchin muotoilu ja koko ovat muuttumassa nyt vasta toista kertaa laitteen historiassa.

Osana uutta Apple Watch Series 7 -designia on aiempaa suurempi näyttö molemmissa kokoversioissa. Suuremmassa mallissa näytön koko kasvaa Apple Watch Series 4:n, 5:n ja 6:n 1,78 tuumasta noin 1,9 tuumaan.

Lisäksi uusi raportti kertoo Apple Watchin suuremman kokoversion näyttötarkkuuden olevan 396×484 pikseliä verrattuna edeltävien mallien 368×448 pikseliin. Yhteensä pikseleitä on siis noin 16 prosenttia enemmän. Pienemmässä kokoversiossa tulee tapahtumaan näytön koossa vastaava kasvu.

Reunukset näyttöjen ympärillä uutuuksissa ovat myös aiempaa hieman pienemmät.

Parker Ortolani on julkaissut Twitterissä havainnollistavan kuvan, kuinka näytön koko on uudessa Apple Watch Series 7:n suuremmassa kokoversiossa kasvamassa edeltäjästään. Lisäksi myös 9to5Mac-sivusto on myös luonut kuvia, siitä miltä uudet kellot voivat näyttää suuremmilla näytöillä ja pienemmillä reunuksilla.

Kookkaampien näyttöjen hyödyntämiseksi Bloombergin Gurman kertoo Applen kehittäneen uusia kellotauluja:

  • Uusi Modular Max -kellotaulu esittää ajan rinnalla yhden pienen komplikaation, kuten esimerkiksi tiedon viikonpäivästä, sään lämpötilasta tai jonkin sovelluksen pikakuvakkeen, minkä lisäksi alapuolella on suurempia koko näytön levyisiä komplikaatioita, jotka on pinottu toistensa päälle. Tähän asti tarjottu Infograph Modular -kellotaulu voi näyttää vain yhden suuren komplikaation.
  • Uusi Continuum -kellotaulu muuttuu ajan mukaisesti päivän mittaan
  • Uusi maailmankellotaulu, josta on käytetty Applen sisäisesti nimiä Atlas ja World Timer, antaa mahdollisuuden nähdä kaikki 24 eri tunnin aikavyöhykettä samanaikaisesti. Kellotaulun ulompi kehys listaa aikavyöhykkeet ja sisempi kehys ajan eri sijainneissa. Kellonajan esityksen voi valita digitaalisesta tai analogisesta vaihtoehdosta. Kellotaulu on aiemmin paljastunut vahingossa julkaistussa kuvassa ja se muistuttaa esimerkiksi Patek Philippen, Breitlingin ja Vacheron Constantinin rannekkeloiissa nähtyä.
  • Uusia Hermès- ja Nike-kellotauluja. Uudesta Hermès-kellotaulusta on versio, jossa numerot vaihtuvat tunneittain erilaisiksi, kun taas Nike-kellotaulussa numerot liikkuvat käyttäjän liikkumiseen perustuen.

Lisäksi jo aiemmin Bloombergin Mark Gurman on kertonut uuden Apple Watchin tuovan myös nopeamman suorittimen, parannetun langattoman yhteyden sekä päivitetyn näytön. Viimeksi mainitun osalta parannus on uusi laminointitekniikka, joka tuo näytön lähemmäksi sen pintalasia. Osaltaan se on ollut myös syynä nähtyihin tuotantohaasteisiin, jotka voivat johtaa Apple Watch Series 7:n heikkoon saatavuuteen myynnin alkuvaiheessa. Bloombergin Gurman odottaa kuitenkin yhä kellon julkistuksen voivan tapahtua jo syyskuun aikana.

Yksi vielä osin avoin kysymys on rannekkeiden yhteensopivuus uusien 41 ja 45 millimetrin Apple Watchin ja aiempien Apple Watchien välillä. Tähän asti kaikki Apple Watch -rannekkeet ovat yhteensopivia, ja yleinen odotus on yhä, että tämä jatkuu myös uuden Apple Watchin kanssa. Myös vastakkaisia huhuja on kuitenkin liikkeellä, mutta kyse saattaa olla vain siitä, että uudet rannekkeet on ensisijaisesti suunniteltu uusille kelloille ja niitä markkinoidaan 41 / 45 millimetrin kokoversioina, mutta samalla yhteensopivuus voi yhä säilyä.

Tänä vuonna uuteen Apple Watchiin ei odoteta merkittäviä uusia terveyden tai hyvinvoinnin toimintoja, vaan uusi design on uudistusten keskiössä. Lisäksi Applelta odotetaan tänä syksynä vain yhtä uutta Apple Watch -mallia.

Ensi vuonna 2022 suunnitelmat ovat sen sijaan toisenlaiset. Tuolloin Applelta odotetaan jälleen uuden huippumallin rinnalla myös toista sukupolvea edullisemmasta Apple Watch SE -malliversiosta  seuraajaksi viime vuonna nähdylle alkuperäiselle mallille kuin myös jo aiemmin Bloombergin raportoimaa kestävämpää, jykevämpää Apple Watchia, jonka kohderyhmänä olisivat urheilijat, patikoijat ja muut älykelloa enemmän ääriolosuhteissa käyttävät.

Lisäksi ensi vuonna uudessa Apple Watchissa voidaan nähdä kehon lämpötilaa mittaava anturi.

Pidemmällä aikavälillä Applen suunnitelmiin lukeutuu edelleen myös verensokerimittaus ja verenpaineen mittaus. Hiljattain Wall Street Journalin raportti kertoi myös Applen suunnitelmista verenpaineen mittauksen osalta, minkä lisäksi mainittiin kehon lämpötilatietoa voitavan hyödyntää hedelmällisyydestä viestivässä toiminnossa.