Samsungin tulevasta edullisesta 5G-älypuhelimesta Galaxy A25 5G:stä paljastui teknisiä yksityiskohtia - tällainen uutuus on tulossa lähikuukausina

Samsungin tulevan edullisen älypuhelimen Galaxy A25 5G:n yllätyksetön design paljastui mallinnoskuvissa jo kesäkuun lopulla.

Kuvat julkaisi tuttu vuotaja Steve Hemmerstoffer eli OnLeaks yhteistyössä Giznext-sivuston kanssa.

Nyt paljastukset Galaxy A25 5G:stä ovat saaneet jatkoa keskeisten ominaisuuksien osalta.

X-palvelussa vuotaja Anthony / @TheGalox_ on kertonut Galaxy A25 5G:n sisältävän 6,44 tuuman kokoisen AMOLED-näytön, Samsungin oman Exynos 1280 -järjestelmäpiirin, 50 megapikselin pääkameran sekä 5 000 milliampeeritunnin akun 25 watin pikalatauksella. RAM-käyttömuistia älypuhelimen pitäisi tarjota 8 gigatavua.

Tiedot Exynos 1280 -järjestelmäpiiristä ja 8 gigatavun RAM-muistista ovat ehtineet saada vahvistuksen jo myös GeekBench-suorituskykytestistä. Entuudestaan Exynos 1280 -järjestelmäpiiri on tuttu Samsungin alkuvuodesta 2022 julkaisemista Galaxy A33 5G:stä ja Galaxy A53 5G:stä.

Galaxy A25 5G:n julkaisua odotetaan tulevina kuukausina, ja sen kerrotaan saapuvan markkinoille suoraan uudella Android 14 -käyttöjärjestelmäversiolla osana One UI 6 -ohjelmistoa.

Aiemmissa huhuissa puhelimeen on odotettu myös 90 hertsin näytön virkistystaajuutta sekä 5 megapikselin ultralaajakulma- ja 2 megapikselin makrokameroita, mutta nämä tiedot eivät ole saaneet vielä vahvistusta.

Mallinnoskuvien mukaan Galaxy A25 5G näyttää käytännössä täysin edeltäjältään. Samsung julkisti 4G-älypuhelimen Galaxy A24:n huhtikuussa valituille markkinoille, eikä sen rinnalle julkaistu 5G-mallia. Galaxy A25 on kuitenkin tulossa 5G-mobiiliverkkotuen kera.

Galaxy A25 5G:ssäkin on mallinnoskuvien mukaan takana kolme kameraa, joiden linssit sijaitsevat omissa erillisissä ympyröissään. Vierestä löytyy LED-kuvausvalo. Etupuolella kamera on sijoitettu U:n muotoiseen loven näytön yläreunassa, kuten myös Galaxy A24:ssä. Reunukset näytön ympärillä, erityisesti alareunassa, ovat kookkaat.

Galaxy A25 5G:n mitoiksi mallinnoskuvien yhteydessä mainittiin 162 x 77,5 x 8,3 millimetriä. Sivut ovat kevyesti pyöristetyt, ja sormenjälkilukija näyttää löytyvän virtapainikkeesta puhelimen oikealta sivulta. Pohjasta löytyvät sekä USB-C- että 3,5 mm -liitännät.

Samsung Galaxy A25 5G:n mallinnos. Kuva: OnLeaks / Giznext.
Samsung Galaxy A25 5G:n mallinnos. Kuva: OnLeaks / Giznext.