Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Se käytännöllisempi coupé Audin tapaan

Coupé-määritelmä on joutunut joustamaan autovalmistajien käyttäessä yleisesti nimitystä linjakkaista autoista. Audi A5 Sportback tunnetaan viisiovisena coupéna, ja nyt kyseisestä mallista on esitelty toinen sukupolvi.

Audi esitteli kaksiovisen A5 Coupén kesällä. Auto pohjautuu teknisesti noin vuosi sitten esiteltyyn A4-malliin. Keulan ilme sporttisemmassa A5:ssä on kuitenkin perheautoa aggressiviisempi, kuten myös kyljen terävä ja pyöränkaarien kohdalla kaartuva pokkaus.

Edeltävään sukupolveen verrattuna auto on kasvanut hillitysti, mikä on tehnyt hyvää sisätiloille. Tavaratilaakin on tarjolla riittoisat 480 litraa. Sisätilat noudattavat Audin uusien mallien sukunäköä. Audi virtual cockpit -nimellä kulkeva näyttöjärjestelmä tuo A4:n tapaan kuljettajalla mahdollisuuden muokata näkymäänsä haluamakseen 12,3-tuumaisella näytöllä. Keskikonsolista löytyy puolestaan parhaimmillaan 8,3-tuumainen näyttö navigoinnille ja MMI-järjestelmälle.

Moottorivalikoimasta löytyy Coupén tapaan kaksi bensakonetta ja kolme dieseliä tehoväliltä 190-286 hevosvoimaa. Uutuutena mallistoon tulee mukaan myös g-tron-nimellä kulkeva kaasukäyttöinen versio. Malliston huipulle sijoittuu uudella ahdetulla V6-moottorilla varustettu S5 Sporback, jonka voimanlähde tarjoilee 354 hevosvoimaa ja 500 newtonmetriä vääntöä.

Uusi A5 Sportback nähdään Pariisin autonäyttelyssä.

A5 Sporback A5 Sportback S5 Sportback S5 Sportback

Kuvat: Audi

Lue lisää:
Koeajo: Audin näyttävä coupé on varsin upee