Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Mobiilipalvelut myös autoiluun eikä paluuta ole – kyselyn mukaan joka neljäs maksaa puhelimella

Nesteen autoilijapaneelilla teetetty kysely kertoo joka neljännen maksavan joko autopesun tai tankkaamisen puhelimella. Mobiilipalvelut ja mobiilimaksaminen tullee tulevaisuudessa osaksi myös autoilijan arkea.

Suomalaisille autoilijoille teetetty tuore kysely tukee tunnetta, että mobiilimaksamisen suosio on kasvussa. Nesteen autoilijapaneelilla teetettyyyn kyselyyn vastanneista (273 vastaajaa) 40 % käyttää arjessaan mobiilimaksamista esimerkiksi verkko-ostoksissa tai kaverille rahaa siirtäessä. Vastaava luku vuoden takaisessa kyselyssä oli 29 %, joten suunta on ylöspäin.

Kyselyssä kartoitettiin myös sitä, miten aktiivisesti auton tankkaus ja pesu maksetaan mobiilisovelluksella. Vastanneista yli yksi neljäsosa (26 %) maksaa tankkauksen tai autopesun puhelimella. Ehkä vieläkin mielenkiintoisempaa on sitoutuminen uuteen maksutapaan, sillä tankkauksen tai autopesun maksamista mobiilisovelluksella kokeilleista kyselyyn vastanneista valtaosa (80 %) ei ole enää palannut kortilla tai käteisellä maksamiseen.

– Tulos viittaa siihen, että mobiilimaksaminen koetaan kätevämmäksi kuin kortilla tai käteisellä maksaminen. Kyselyn avoimissa palautteissa korostuvat mobiilisovelluksella maksamisen helppous ja nopeus sekä se, että huonoissa sääoloissa maksun voi hoitaa kätevästi auton sisältä käsin, kertoo Nesteen Marketing & Services -liiketoiminta-alueen markkinointijohtaja Mika Hyötyläinen.

Epäröintiä ennen kokeilua

Kyselyyn vastanneista ne, jotka eivät olleet hyödyntäneet asioinnissaan mobiilisovellusta, kertoivat etteivät luota oman puhelimensa käyttövarmuuteen tai mobiilisovellusten turvallisuuteen. Osa vastaajista ilmoitti myös suosivansa mieluummin kortin tai käteisen käyttämistä tunnesyistä.

– Mobiilimaksaminen on monelle suomalaiselle arkipäivää ja varmasti osaltaan myös tottumiskysymys. On hienoa huomata, että autoilijoiden keskuudessa mobiilimaksamisen suosio on kasvanut entisestään. Yhä useampi maksaa puhelimella myös tankatessa tai pesettäessä autoaan. Kun puhelimella maksamista on testannut muutaman kerran, on matalampi kynnys ottaa mobiilimaksaminen käyttöön laajemminkin, Hyötyläinen jatkaa.

Neste lanseerasi oman mobiilisovelluksensa, Neste-äpin, yksityisautoilijoiden käyttöön vuonna 2017 ja yrityksille se avattiin keväällä 2018. Kyseinen sovellus on tällä hetkellä käytössä Suomessa ja Virossa. 

– Neste-äpin suosio on kasvanut viimeisen vuoden aikana huimasti, sillä olemme kehittäneet sovelluksen sisältöä sekä toiminnallisuuksia jatkuvasti. Mobiilisovelluksella maksettujen kuukausitankkausten määrät ovat kasvaneet syyskuusta 2018 lähtien jopa 68 %, Hyötyläinen iloitsee.

Lähde ja kuva: Neste

Lue myös:
Vastaa ja voita 200 euron arvoinen lahjakortti Rajala Pro Shopiin
Talvirengaspakko ei poistu ihan vielä – kertaa kaikki tarvittava rengasrumbaan
Älä aja pimeänä – varmista valojen palaminen omasta autosta
Kolme kymmenestä tekee virheen stop-merkin kohdalla – vahinko vai tahallista?

Seuraa Teknavia myös sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta.

Teknavin 18. tuotantokauden uudet jaksot sunnuntaisin klo 22.35 MTV3-kanavalla.