Kuka nappaa palkinnon? Lue koeajot Vuoden Auto -ehdokkaista

Auto- ja liikennetoimittajat ry järjestää toisen kerran historiassaan Vuoden Auto Suomessa -kilpailun. Tässä kaikkien finalistien koeajot.

Audi A4

Vuoden ehdottomasti tärkein uutuus Audille. Uuteen A4:een on panostettu paljon ja se tulee haastamaan ennen kaikkea BMW:n 3-sarjan sekä Mercedeksen C-sarjalaisen.

Koeajo: Audi A4 – Uusi businessluokka
Koeajo: Audi A4 Avant – yhä vain vau!

Honda HR-V

Honda palautti vuosien tauon jälkeen mallistoon HR-V:n. Uusi HR-V on varustettu kätevillä tilaratkaisuilla ja tila-automaisuuden lisäksi se tarjoaa annoksen katumaasturia.

Koeajo: Honda HR-V – kuningas on kuollut, eläköön uusi kuningas

Opel Astra

Täysin uusi Opel Astra on ottanut suuren harppauksen eteenpäin sekä teknisesti että laadullisesti. Auto on kilpailukykyisesti hinnoiteltu ja hyvin varusteltu.

Koeajo: Laihdutuskuuri teki ihmeitä Opel Astralle

Skoda Superb

Toisen sukupolven Superb tarjoaa edelleen luokkaansa suuremmat takatilat. Hyvien tilojen lisäksi mukavuus ja laatuvaikutelma ovat parantuneet merkittävästi.

Koeajo: Skoda Superb – yksinkertaisesti edustava

Volkswagen Touran

Uusi Touran on merkittävästi edeltäjäänsä pitempi ja tarjoaa hyvin muunneltavat tilat. Ainoana puutteena voi pitää nelivedon puutetta mallistossa.

Koeajo: VW Touran – melkoinen monitaituri

Volvo XC90

Uusi XC90 tuo Volvon uudelle aikakaudella. Kyseessä on ensimmäinen Volvon uudelle pohjalevylle rakennettu auto ja se lähtee haastamaan premium-merkkejä tosissaan.

Koeajo: Volvo XC90 – harkittua skandinaavista tyyliä ja osaamista

Kuvat: Mikko Autio