Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Kolmella voimalinjalla saatava Kia Niro uudistuu – nyt mukana myös suomen kieli

Kia Niro tarjoaa samasta aihiosta vaihtoehdoiksi hybridin, lataushybridin ja sähköauton. Syksyllä Suomeen saadaan suomea ymmärtävät uudistuneet hybridiversiot.

Uudistuneet Kian hybridimallit saadaan Suomeen syksyllä. Vuonna 2016 ensiesitelty Kia Niro on saatavana hybridinä, ladattavana hybridinä sekä täyssähköisenä versiona. Tällä kertaa on kyse hybridin ja ladattavan hybridin uudistusten ensiesittelystä Suomessa, joka tapahtuu 7.-8. syyskuuta.

Uudistukset koskevat sisäpuolta ja ulkokuorta, sillä tekniikka on säilynyt ennallaan. Uuden keulamaskin lisäksi autossa on uudet puskurit ja led-valot auton molemmissa päissä. Ehkä tärkeimmät uudistukset koskevat kuitenkin sisätiloja ja sen varustelua.

Koko kojelauta on komennettu uuteen uskoon ja saatavilla on nyt 7-tuumainen digitaalimittaristo. Näyttöpintaa on tarjolla lisää lisävarusteisen 10,25-tuumaisen keskikonsolin kosketusnäytön muodossa, joka tottelee myös puheohjausta – ja kaikki tämä tarjoillaan nyt suomeksi. Muut merkittävät sisätilan uudistukset ovat sähköinen käsijarru ja sekä jarrutusenergian talteenoton että vaihteiston säätimet ohjauspyörän takana.

Molemmat mallit on jatkossakin varustettu 1,6-litraisella nelisylinterisellä vapaasti hengittävällä bensiinimoottorilla, joka tuottaa 77 kW (105 hv). Tätä ryydittää lataushybridissä hieman hybridiä tehokkaampi sähkömoottori, mutta molempien autojen hybridijärjestelmien huipputeho ja -vääntö on sama. Järjestelmän kokonaisteho on 104 kW (141 hv) ja vääntöä on tarjolla 265 Nm.

Myös akuston koko on säilynyt ennallaan. Hybridiversiossa on 1,56 kWh:n ja ladattavassa hybridissä 8,9 kWh:n litiumionipolymeeriakku. Hybridimallin hiilidioksidipäästöt yhdistetyssä ajossa ovat alhaisimmillaan 100 g/km, kun taas pistokehybridin vastaavat päästöt ovat vain 31 g/km. Ladattavan Niro Plug-in Hybridin toimintamatka sähköllä on yhdistetyssä ajossa jopa 49 kilometriä. Molempien mallien polttoainesäiliön tilavuus on 45 litraa.

Kyseessä on valmistajalleen tärkeä malli, sillä Niroa on myyty maailmanlaajuisesti yli 270 000 kappaletta sen vuonna 2016 tapahtuneen julkistuksen jälkeen. Vuonna 2018 Niro oli Euroopassa Kian viidenneksi myydyin malli ja mallisto laajeni täyssähköisellä e-Nirolla saman vuoden loppupuolella. Nyt uudistettujen hybridien hinnat vahvistetaan lähempänä lanseerausta.

Kuvat: Valmistaja

Lue lisää Kia Nirosta:
Koeajossa kaksi eri maailmaa yhdistävä hybridi
Kialta uusi sähköauto – lataa tiskiin lähes 500 kilometrin toimintasäteen

Seuraa Teknavia myös sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta.