Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Honda Civic pitää pintansa – ikonin uuden painoksen hinta kohtuullinen

Ikonisella Honda Civicillä on komea historia. Mallia on valmistettu vuodesta 1972 ja se on yksi maailman eniten myydyistä automalleista. Sitä on valmistettu lähes 19 miljoonaa kappaletta, joista Suomeen on myyty yli 60 000 autoa. Civicin tarina jatkuu nyt 10. sukupolven viisiovisella painoksella. Parannuksia luvataan rutkasti ajo-ominaisuuksiin, moottorit ovat uutta käsialaa ja varustelua on vahvistettu.

Edeltäjiensä tapaan Civic jatkaa urheilullisella muotoilulla. Sen akseliväli on pidentynyt yli kymmenellä sentillä 2,697 metriin, minkä ansiosta autossa on enemmän sisä- ja tavaratilaa. Myös etuistuimen säätövaraa on laajennettu. Takana on 95 mm edellistä mallia enemmän jalkatilaa ja myös hartiatila on kasvanut.

Uusi Honda Civicin perusmoottorina on 1,0-litrainen turbomoottori, joka kehittää 129 hevosvoimaa. Tehokkampana versiona tarjolla on 1,5-litrainen turbo, jossa on tehoa 182 hevosvoimaa. Vaihteistoksi voi kummankin moottorin yhteyteen valita joko käsivalintaisen vaihteiston tai  portaattoman CVT-automaattivaihteiston.

Lähtökohtana uudessa Civicissä on aiempaa kevyempi perusrakenne, jonka vääntöjäykkyys on 52 prosenttia aiempaa suurempi. Painopistettä on saatu alemmaksi polttoainesäiliön uudella sijoituksella ja takaa löytyy uusi monivarsijousitus.

Uuden viisiovisen Honda Civicin hinnat alkavat 1,0 Comfortin 23 416 eurosta. Kaikissa malleissa on vakiona turvavarustepaketti, johon kuuluvat aktiivinen törmäyksen varoitusjärjestelmä, kaistavaroitin, kaistavahtijärjestelmä, tieltä suistumisen ennakointi, liikennemerkin tunnistusjärjestelmä ja mukautuva vakionopeudensäädin.

Kaikissa uusissa Civiceissä hintaan sisältyvät lisäksi muun muassa automaatti-ilmastointi, vähintään 16-tuumaiset kevytmetallivanteet ja kaukovaloautomatiikka. CVT-automaattivaihteiston lisähinta Civic 1,5 Sporteissa on vajaat 2 400 euroa. Mallisarjan huipulla on vain CVT-vaihteisena saatava Civic 1,5 Prestige, jonka hinta on 36 197 euroa.

Lue myös: Tältä näyttää Hondan uusi ja siistimpi Civic Type R

Kuvat: Honda