Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Uusi Focus Suomeen odotettua aiemmin

Uuden sukupolven Ford Focus tulee markkinoille Euroopassa keväällä 2011. Mallista on saatavana 5-ovinen viistoperä, 4-ovinen sedan ja wagon. Suomessa 5-ovista versiota pääsee ensimmäisen kerran tutkailemaan jo 18.-20. maalisikuuta.

Focuksia on myyty yli 10 miljoonaa kappaletta sitten vuoden 1998 ensiesittelyn. Uusi Focus on kehitetty Euroopassa, mutta sitä myydään yli 120 maassa ja 80 prosenttia sen osista on samoja kaikkialla maailmassa. Sen globaali C-luokan autojen alusta toimii jatkossa ainakin kymmenen mallin alustana, ja niitä arvioidaan valmistettavan kaksi miljoonaa kappaletta vuodessa vuoteen 2012 mennessä.

Ford lupailee, että Focus jatkaa edeltäjänsä menestyksekästä perinnettä. Uudessa Focuksessa on enemmän uutta teknologiaa ja ominaisuuksia kuin missään muussa saman segmentin autossa. Näiden ominaisuuksien lisäksi asiakkaita hemmotellaan laadukkuudella ja tarkalla viimeistelyllä, erinomaisella polttoainetaloudella ja Focuksen kiitellyillä ajo-ominaisuuksilla, jotka uudessa Focuksessa on viety jälleen uudelle tasolle.

Suomessa uusi Focus on myynnissä Trend- ja Titanium-varustein, joista ensin mainittu on ns. perusmalli ja noin 2 500 euroa halvempi. Hinnat alkavat 77 kW bensiinimoottorilla varustetusta viisiovisesta Focus Trendistä, jonka hinta on 21 394 euroa. Vastaava porrasperäinen on aina noin 400 euroa kalliimpi.

Halvin dieselmalli maksaa 24 302 euroa ja sen keulalla on 1,6-litrainen automaattisammutuksella varustettu 70 kW:n tehoinen moottori. Halvin EcoBoost-moottorilla (110 kW) varustettu versio maksaa täsmälleen saman verran kuin halvin diesel. Vahvemman EcoBoost-moottorin (134 kW) saa vain Titanium-varustein, ja silloin puhutaan vähintään 28 598 eurosta.