BMW M2 saa lisää potkua – pellin alle yli 400-hevosvoimainen rivikuutonen

BMW:n tehokkaimmat mallit löytyvät tunnetusti M-kirjaimen takaa. Pari vuotta sitten esitelty M2 saa nyt lisäpotkua Competition-version muodossa.

BMW M2 on yksi baijerilaisten hauskimpia autoja viime vuosilta. Se on kompaktin kokoinen, siinä on sopivasti tehoa ja se on näppärä ajettava. Nykymaailma vaatii jatkuvia uudistuksia, ja sporttisten mallien tapauksessa tämä tarkoittaa yleensä myös tehojen nousua. BMW on perinteisesti tuonut ennen isompia malliuudistuksia M-sarjalaisista markkinoille erikoisversioita, ja niin nyt myös M2:n kohdalla.

Nimellä M2 Competition kulkeva mallin kohdalla muutos perusmalliin on poikkeksellisen iso. Keulalta löytyy edelleen 3,0-litrainen rivikuutonen, mutta moottori on vaihtunut M3- ja M4-malleista tuttuun tupla-ahdettuun versioon. Tämä näkyy myös teholukemissa, sillä perusmallin 370 hevosvoiman sijaan uusi voimanlähde tarjoaa M2:n kuorissa reippaat 410 hevosvoimaa. Vääntöä on puolestaan tarjolla 550 newtonmetriä, mikä on lähes sata enemmän kuin aiemmin. Näiden voimavarojen turvin M2 Competition kiihtyy sataseen 4,2 sekunnissa. Tämä on vain 0,1 sekuntia nopeammin kuin M2:lla, mutta tehoero tullee paremmin esille vasta korkeammissa nopeuksissa. Huippunopeutta kertyy M Driver’s Packagella 280 km/h. M2 Competition tulee tarjolle sekä manuaalina että automaattina.

Tarkkasilmäinen tunnistaa M2 Competitionin aavistuksen isommista ilmanottoaukoista, mustanpuhuvista munuaisista ja sen reunuksista, uusista peileistä sekä aavistuksen isommista jarrulevyistä sekä harmaista jarrusatuloista. Moottorin päältä löytyy myös uusi hiilikuidusta valmistettu poikittaistuki, joka parantaa keulan vääntöjäykkyyttä. Näiden pienten muutosten lisäksi auton ajojärjestelmiä on luonnollisesti säädetty vastaamaan kasvaneita menohaluja.

BMW M2 Competitionin ennakkohinnat alkavat 103 515 eurosta, jolloin auto on varustettu 7-portaisella kaksoiskytkinvaihteistolla. Ennakkomyynti alkaa kesän 2018 aikana.

Kuvat: Valmistaja

Lue lisää BMW M2:sta:
Muistatko tämän Teknavi-herkun? BMW M2 Risto Virtasen käsittelyssä
Baijeri pistää parastaan – koeajossa BMW:n M-perheen uusin jäsen
Saako naapurin Bemaria kehua?

Teknavin uudet 15. tuotantokauden jaksot esitetään maanantaisin klo 22.35 MTV3-kanavalla. Jo esitetyt jaksot sekä lisää ohjelman aiheista löydät osoitteesta www.teknavi.fi.