Markku Alénin suositut vauhtiseikkailut jatkuvat – Teknavi palaa tv-ruutuun uusin jaksoin

Viihteellinen auto- ja tekniikkaohjelma Teknavi palaa MTV3:n maanantai-iltoihin 25.3. klo 22.35 alkavan 17. tuotantokauden merkeissä. Luvassa on jälleen hyödyllistä tietoa, mielenkiintoisia vieraita sekä vauhtia ja viihdettä rallilegenda Markku Alénin kyydissä.

Teknavin tehoduo, rallilegenda Markku Alén ja toimittaja Marko Terva-aho, on ottanut ilon irti talvikeleistä omalla persoonallisella tyylillään. Kevään aikana kaksikko seikkailee kotimaan hankien ja ratojen lisäksi Tšekissä Kalle Rovanperän työpaikalla ja selvittää, minkälaista kyytiä tarjoaa nuoren rallitähden kisapeli, Skoda Fabia R5.

– Tällä kaudella on luvassa todella monipuolinen kattaus erilaisia menopelejä. Kaikkia on ajettu tietenkin maximum attack -asenteella, oli alla sitten ralli-, sähkö-, lava- tai urheiluauto, Alén lupaa.

Kauden avausjaksossa nähdään talviurheilupäivä Alénin tapaan, kun Mercedes-Benzin X-sarjan uusi tehomalli saa kyytiä hiihtotunnelissa ja jääraviradalla.

– Luvassa on eläimellistä menoa ihan kirjaimellisesti. Saimme nimittäin kuvauksissa kiriapua huskyvaljakolta. Hienojen koirien lisäksi mieleen jäivät talven upein päivä ja ison stepin uuden voimalinjan myötä ottanut Mersun X-sarja, Alén muistelee tapahtumarikasta kuvauspäivää.

Jokaisessa ohjelmassa testataan vähintään yksi Suomen automarkkinoiden kannalta mielenkiintoinen autouutuus. Teknavin testikuskina jatkaa entinen kilpa-autoilija ja nykyisin ajokouluttajana toimiva Risto Virtanen, joka antaa myös hyödyllisiä vinkkejä auton käsittelyyn. Ensimmäisessä jaksossa Riston testissä on hybridikatumaasturien pioneeri, uudistunut Mitsubishi Outlander PHEV.

Joanna Kuvajan juontamassa ohjelmassa tavataan tällä kaudella koko joukko valtakunnan kovimpia ratinpyörittäjiä. Ohjelmassa vierailee Kalle Rovanperän lisäksi Fordin WRC-kuski Teemu Suninen ja rallin nelinkertainen maailmanmestari Juha Kankkunen. Innokas automies on myös suomiräpin suurmies Elastinen alias Kimmo Laiho.

Kuvat: Mikko Autio ja Jussi Ranta

Teknavin 17. tuotantokauden avausjakso esitetään maanantaina 25.3. klo 22.35 MTV3-kanavalla. Uusinnat ti 26.3. klo 14.00, la 30.3. klo 16.30 ja su 31.3. klo 13.00 MTV3:lla. Lisää ohjelman aiheista löydät osoitteesta www.teknavi.fi.