Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Nämä olivat ladatuimmat mobiilisovellukset loppuvuonna - Instagram peittosi TikTokin

Eri some-sovellukset hallitsevat ladatuimpien sovellusten kärkeä.

Sovelluslatauksissa nähtiin loppuvuodesta 2021 merkittävä käänne. Instagram ohitti latausmäärissä pitkään listoja hallinneen TikTokin, Sensor Towerin tilastokatsaus paljastaa.

Instagram oli ladatuin älypuhelinsovellus loka-joulukuussa 2021. Facebook-yhtiö Metan omistamaa kuvapalvelua ladattiin enemmän kuin yhdelläkään vuosineljänneksellä sitten vuoden 2014, ja edeltävään neljännekseenkin verrattunakin latausmäärä kasvoi kymmenellä prosentilla.

Ladatuimmat sovellukset Google Playssa loka-joulukuussa 2021 – TikTok oli vasta kolmas.

Muutosta voidaan pitää merkittävänä, sillä viimeisen kahden vuoden aikana TikTok on ollut lähes jokaisella vuosineljänneksellä ladatuin älypuhelinsovellus.

Viimeksi Metan palvelu nappasi ladatuimpien listalta ykkössijan loppuvuodesta 2019 WhatsAppin ollessa ladatuin mobiilisovellus. Sen jälkeen TikTok on hallinnut latauskilpaa lukuun ottamatta vuoden 2020 toista neljännestä, jolloin koronapandemiasta hyötynyt Zoom nousi hetken ajaksi kärkisijalle.

App Storen sovelluslataukset loka-joulukuussa 2021. TikTok oli selvästi suosituin.

On hyvä huomioida, että tilastoissa näkyvät vain sovellukset, eikä mobiilipelejä ole laskettu mukaan. Tiedot on kerätty Google Playsta ja App Storesta, joten Androidin kymmenet vaihtoehtoiset sovelluskaupat tai Kiinan markkinat eivät näy tilastoissa.

Kiinassa TikTokin paikallinen versio Douyin on hyvin suosittu, mutta yksinomaan TikTokista puhuttaessa sovellus joutui loppuvuodesta 2021 taipumaan Instagramille.

Google Playsta sovelluksia ladataan yhä huomattavasti enemmän kuin Applen App Storesta.

Tilastojen mukaan Instagram menestyi erityisen hyvin Androidilla, jolla TikTok oli Facebookin jälkeen vasta kolmanneksi ladatuin. Applen App Storessa TikTok sen sijaan säilytti latausmäärissä kärkisijansa helposti.

Instagramia ladataan nyt paljon etenkin Intiassa.

Androidin sovellusmarkkinoihin vaikuttanee Intian taannoinen päätös sulkea TikTok ulos omilta markkinoiltaan kymmenien muiden kiinalaisperäisten sovellusten ohella. Tilastot kertovatkin, että Instagramia ladataan Intiassa juuri nyt enemmän kuin koskaan aiemmin.

Instagram on myös kehittänyt jatkuvasti uusia ominaisuuksia, joista monet ovat kuin suoraan TikTokista lainattuja. Vastikään kuvapalvelu alkoi testata muutosta, joka tekee tarinoistakin hyvin tiktokmaisia.

TikTok on kuitenkin yhä käytetyin älypuhelinsovellus, kun mitataan käyttäjän palvelussa keskimäärin käyttämää aikaa. Tuoreiden tilastojen mukaan TikTokia käytettiin viime vuonna peräti 90 prosenttia enemmän kuin vuonna 2020.

Ladatuimpien sovellusten listoja hallitsevat kuitenkin tutut some-palvelut, vaikka Instagram ja TikTok vaihtoivatkin kärjessä paikkoja. Viiden kärjessä ovat myös Facebook, WhatsApp ja Telegram, joita seuraavat Snapchat, ja Facebook Messenger.