Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Xiaomi esitteli poikkeuksellisen kamerapuhelinkonseptin - 12S Ultra Conceptiin voi kiinnittää kookkaan Leica M -sarjan objektiivin

Xiaomin konsepti yhdistää älypuhelimen ja suurikokoisen kameraobjektiivin.

Xiaomi aloitti yhteistyön saksalaisen Leican kanssa heinäkuussa Kiinan kotimarkkinoillaan julkaisemissa 12S-sarjan älypuhelimissa, joista huippumalli on Xiaomi 12S Ultra. Nyt Xiaomi on esitellyt mielenkiintoisen Xiaomi 12S Ultra Conceptin, jonka voi yhdistää Leican M-sarjan objektiivien kanssa.

Xiaomi 12S Ultra Concept mahdollistaa siis suurikokoisten kameraobjektiivien käytön puhelimeen kiinnitettynä. Xiaomin mukaan laitteessa yhdistyvätkin lippulaivaluokan älypuhelinkokemus sekä ammattilaistason työkalu valokuvaamiseen.

Xiaomin mukaan sen konseptipuhelin on varustettu kahdella 1″-koon kennolla, joista keskimmäisenä sijaitsevaa käytetään yhdessä puhelimeen liitettävän erillisen kameraobjektiivin kanssa. Tarkemmin kamerakennoja ei ole tässä yhteydessä yksilöity, mutta kyse lienee samoista Sony IMX989 -kennoista kuin muutenkin Xiaomi 12S Ultrassa. Lisäksi kokoonpanoon kuuluu ultralaajakulmakmaera.

Xiaomi 12S Ultra Concept -konseptipuhelin käytössä Leican objektiivin kanssa.
Xiaomi 12S Ultra Concept -konseptipuhelin käytössä Leican objektiivin kanssa.

Kameramoduulia suojaa safiirikristalli, ja objektiivi kiertyy puhelimen vahvistettuun pyöreään kamerakohoumaan kiinni järjestelmäkameroista tutulla tavalla.

Xiaomin esittelemässä uutuudessa on ainakin toistaiseksi kyse vain konseptipuhelimesta, jota ei odoteta myyntiin. Se on kuitenkin kiinnostava esimerkki Xiaomin ja Leican välisen yhteistyön mahdollisuuksista.

Alta löytyy Xiaomin esittelyvideo 12S Ultra Conceptista.