Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Xbox-sovellus tulossa älytelevisioihin

Microsoft kehittelee sovellusta, jolla Xbox-pelejä voitaisiin pelata myös ilman Xbox-konsolia.

Microsoft kehittelee parhaillaan sovellusta, joka mahdollistaisi Xbox-pelien pelaamisen älytelevisiolla ilman tarvetta Xbox-pelikonsolille. Flatpanelshd-sivustolla julkaistun artikkelin mukaan kyseinen sovellus voisi löytyä joistakin älytelevisiolta “lähitulevaisuudessa”.

Sovellus hyödyntäisi Microsoftin xCloud-nimistä pelien suoratoistoteknologiaa. Itse pelien toiminnasta vastaisivat tällöin Microsoftin datakeskukset, ja pelin tapahtumat, videokuva sekä äänet suoratoistettaisiin sovelluksen kautta käyttäjän televisioon. Näin ollen pelaamiseen tarvittaisiin vain Xbox-pelikonsolin ohjain sekä Xbox Game Pass -tilaus.

Yhteistyökumppaneista tai yhteensopivista älytelevisioista ei vielä ole varmaa tietoa. Microsoftin kerrotaan kuitenkin pyrkivän julkaisemaan kyseinen sovellus vielä tämän vuoden puolella.

Pelien suoratoisto pian mahdollista muillakin laitteilla

Microsoft on vahvistanut myös kehittelevänsä suoratoistolaitetta, jolla yllä mainitun sovelluksen kaltainen pelien suoratoistaminen mihin tahansa HDMI-liitännällä varustettuun näyttöön tai televisioon olisi mahdollista. Tämä laite perustuisi samaan xCloud-teknologiaan, kuin Xbox-sovelluskin.

Microsoftin kerrotaan myös sanoneen, että xCloud-toiminto tekisi tuloaan myös Microsoftin PC-sovellukselle myöhemmin tänä vuonna.

Lue myös:

Ensituntumat: Xbox Series X: Saumaton siirtymä sukupolvesta toiseen
Testi: PlayStation 5 lunastaa odotukset
Ensituntumat PlayStation 5:n käyttöönotosta: Konsolissa ei tunnu kompromisseja
Samsung Q950TS – testissä Samsungin edistyinein 8K QLED
Samsung Odyssey G7 32’ – Testissä kaareva pelinäyttö päihittää tasaiset vertailukohtansa

Seuraa Teknavia sosiaalisessa mediassa! Löydät meidät
FacebookistaInstagramistaTwitteristä ja YouTubesta