Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Videolla: Kameravertailussa Samsung Galaxy Note10+ ja Nokia 9 PureView

Yksi YouTuben tuoreimmista kameravertailukanavista on nimeltään WillitbeatNokia?. Reilu vuosi sitten perustettu kanava keskittyy Nokia-puhelinten vertailuun ja on viime kuukausina julkaissut videoita tasaisin väliajoin. Viimeisin video keskittyy Samsungin Galaxy Note 10+:n ja Nokia 9 PureViewin kameroiden vertailuun ja tarjoaa hyviä esimerkkejä niin päivä- kuin yökuvauksestakin.

Yhteenvetona vertailusta voi todeta, että päivänvalossa sekä Galaxy Note 10+ että Nokia 9 PureView tuottavat hyviä kuvia. Nokia 9:n vahvuuksina ovat mahdollisuus jälkikäteen muutettavaan tarkennukseen ja realistisempi kuvien väritys. Galaxy Note 10+ hyötyy puolestaan kameran kaksinkertaisesta optisesta zoomista, laajakuvalinssistä ja paremmasta videokuvauksesta.

Yö- ja hämäräkuvauksen osalta Galaxy Note 10+ tuottaa paikoin Nokia 9:ää parempia ja kirkkaampia kuvia kiitos optisen kuvanvakaimen. Lisäksi Samsungin kohdalla etuna on pääkameran vaihtuva aukkosuhde. Toisaalta puhtaasti hintaa katsottaessa Samsungin lippulaivamalli on myös lähes kaksi kertaa Nokia 9:ää kalliimpi, joten hintatasoon suhteutettuna Nokia 9 tarjoaa yhä varsin kilpailukykyisen kameran. Tällä hetkellä edullisin versio Galaxy Note 10+:sta lähtee noin tuhannella eurolla, kun taas alkuvuonna julkaistu Nokia 9 on saatavilla monista kaupoista alle 600 eurolla.

Lähes 15 minuuttia kestävän kameravertailun Galaxy Note 10+:n ja Nokia 9:n väliltä voi katsoa alta.