Uusi podcast- ja äänikirjapalvelu Suomeen - moni suosittu podcast siirtyy yksinoikeudella Podimoon

Podimo tarjoaa tilausten alkuun ilmaisen kokeilun.

Maksullisten podcast-palveluiden määrä Suomen markkinoilla kasvaa, kun kansainvälinen podcast- ja äänikirjapalvelu Podimo aloittaa Suomessa 30. elokuuta.

Podimo on kuukausimaksullinen palvelu, joka tarjoaa yhdellä tilauksella valikoiman podcasteja ja kaikki saatavilla olevat suomeksi puhutut äänikirjat. Toistaiseksi Podimo toimii kansainvälisesti kuudella markkinalla.

Podimo tarjoaa kaksi tilausvaihtoehtoa, Premiumin ja Premium+:n. 7,99 euroa kuukaudessa maksavalla Premium-tilauksella voi kuunnella podcasteja ilman rajoituksia sekä 10 tuntia äänikirjoja kuukaudessa. 16,99 euroa kuukaudessa maksavassa Premium+:ssa ei ole kuuntelurajoituksia. Kummastakin tilauksesta on tarjolla ilmainen 60 päivän kokeilujakso.

Podimon tiedotteen mukaan Suomessa maksullisia podcast-palveluita käyttää nykyisin jo noin 15 prosenttia podcastien kuuntelijoista.

Podimolle siirtyvät lanseerauksen myötä yksinoikeudella muun muassa Jenni Rotosen, Petra Väänäsen ja Meri Milashin Afterwork, Kaisa Turusen, Janni Keiturin ja Sara Vannisen Äititreffit.  Syyskuussa palveluun siirtyy myös Aki Linnanahde Talk Show.  Lisäksi Podimo tarjoaa alkuperäissisältönä uusia suomalaisia podcasteja. Uusina tulokkaina Podimossa on mukana muun muassa Ensitreffit alttarilla -asiantuntijoiden Kari Kanalan ja Hanna Myllymaan podcast, jossa käsitellään tunnettujen vieraiden kanssa uskottomuuteen liittyviä teemoja, sekä Sofia Belórfin tähdittämä ja Kristiina Komulaisen toimittama podcast-muotoinen elämäkerta Alaston. Kokonaan uutta sisältöä tarjoavat myös Sikke Sumarin Eroottinen lukupiiri ja Manuela Boscon Luvattu maa.

Kotimaisen tarjonnan lisäksi Podimo tarjoaa maailmalta tuttuja formaatteja, jotka on luotu uudelleen suomenkielisinä. Esimerkiksi Podimon tuottama, Jonne Aaronin juontama Kadoksissa-podcast on suomalaiselle yleisölle käännetty versio kansainvälisesti miljoonia kuuntelukertoja saavuttaneesta, palkitusta The Missing-formaatista.

Podimon Norstatilla teettämän kyselytutkimuksen mukaan true crime on Suomessa selvästi suosituin podcast-genre, joka kiinnostaa jopa 40 prosenttia kuulijoista. Tähän kysyntään Podimo vastaa kattavalla true crime -valikoimalla, johon kuuluu niin kuunnelluimpia kotimaisia podcasteja kuin kansainvälisiä suomeksi käännettyjä suosikkisisältöjä. Podimolle siirtyvät lanseerauksen myötä muun muassa suositut Pahuuden jälkeen, Pahan äärellä, Myyrä ja Murha joka tapahtui sekä kansainvälinen nordic noir –menestyssarja Murha Pohjolassa, joka on noussut Suomessa ja Alankomaissa Applen podcast-palvelun kuunnelluimmaksi podcastiksi.

“Satsaamme Suomessa suosittujen podcastaajien kotimaiseen tuotantoon, ja haluamme rakentaa parhaan sisältökokonaisuuden kuulijoillemme”, kertoo Podimon Suomen maajohtaja Johannes Saukko. “Podimo on kansainvälinen yhtiö, mutta kuuntelijoita kiinnostavat ensisijaisesti kotimaiset sisällöt. Siksi tarjoamme kuulijoille parasta paikallista viihdettä kaikilla markkinoilla. Podimolla on tahto tuottaa omia laadukkaita, vastuullisia ja tulevaisuudessa jopa tutkivan journalismin puolelle meneviä sisältöjä, joita uskomme voivamme julkistaa jo loppuvuonna. Viemme myös podejamme maailmalle – esimerkiksi suomalainen Murhakertomuksia-podcast on jo lokalisoitu saksalaisille ja tanskalaisille kuuntelijoillemme.”

Podimo kertoo tarjoavansa yksinoikeus-podcastien tekijöille kilpailukykyisen jaksokohtaisen palkkion. Lisäksi Podimossa voi kuunnella myös vapaasti saatavilla olevia RSS-syötettään jakavia podcasteja. Näiden podcastien tekijä voi lisäksi ilmoittautua podinsa omistajaksi ja tienata niistä kuunteluista, joita podcast saa Podimon maksavilta asiakkailta. Podimo kertoo olevansa ainoa palvelu, joka maksaa myös RSS-syötettä jakavien podcastien tekijöille. 

“Haluamme palvella podcastien tekijöitä tuotannon lisäksi myös markkinoinnissa ja ohjelmaformaatin kehittelyssä. Olemme innoissamme, että pääsemme kehittämään audioviihteen tulevaisuutta yhdessä uusien suomalaisten tekijöiden kanssa”, Strunge sanoo.