Uusi MobilePay-sovellus julkaistiin - vanha ei enää toimi

Suosittu rahansiirto- ja maksusovellus MobilePay on uudistunut.

Uusi MobilePay-sovellus on julkaistu nyt tiistaina 23. tammikuuta.

MobilePayn vanhaa sovellusversiota ei voi enää käyttää.

Älypuhelimet päivittävät sovelluksia taustalla asetuksista riippuen laturissa (ja Wi-Fi-verkossa) ollessaan. Jollei sovellus ole päivittynyt vielä automaattisesti, voi MobilePayn uuden version käydä päivittämässä sovelluskaupan kautta. MobilePay on ladattavissa iPhonelle App Storesta ja Androidille Google Playsta.

MobilePayn tulevasta uudistumisesta kerrottiin jo hyvissä ajoin viime vuoden puolella.

Taustalla sovelluksen uudistumisessa on yritysjärjestely. Tanskalaisen Danske Bankin perustama MobilePay yhdistyi norjalaisen Vippsin kanssa marraskuun 2022 alussa Vipps MobilePayksi ja vuodesta 2023 alkaen toimintoja on yhdistetty. Jo alkujaan kerrottiin yhdistyneen yrityksen suunnitelmana olevan siirtyminen Vippsin teknologia-alustalle, ja että kaikki maksamisen ratkaisut, käyttäjät ja yritysasiakkaat tulevat jatkossa toimimaan samalla alustalla.

Uudessa MobilePay-sovelluksessa on päivitetty sovelluksen ulkoasua sekä tuotu mukaan uusia ominaisuuksia.

Uudessa sovelluksessa on nyt Kuluporukka-ominaisuus, joka vastaa aiempaa erillistä WeShare-sovellusta. Sovelluksella voi kerätä yhteen kuluja porukan kesken jaettavaksi.

MobilePay on saanut uuden sovelluksen myös keskustelut, joka mahdollistaa viestittelyn MobilePayn kautta.

Merkittävänä muutoksena jatkossa MobilePayssa näkyy muille käyttäjille puhelinnumeron linkittyvä käyttäjän oikea, koko virallinen nimi perustuen vahvaan tunnistautumiseen. MobilePayssa on nyt myös mahdollista estää muita käyttäjiä. Lisäksi palvelua voi jatkossa käyttää vain yhdellä laitteella kerrallaan, ja aina uuteen laitteeseen vaihtaessa tulee suorittaa vahva tunnistautuminen verkkopankkitunnuksilla.

MobilePay-sovellukseen kirjaudutaan valitulla tunnusluvulla. Tarvittaessa tiedot on päivitettävä ja sovellukseen voi lisätä uuden profiilikuvan.

Lisätietoa uudesta MobilePay-sovelluksesta löytyy yrityksen verkkosivuilta.

MobilePayn toiminnassa tapahtui merkittäviä muutoksia jo vuodenvaihteessa, jolloin MobilePay päätti tuen maksamiselle kaupan maksupäätteellä Bluetooth-yhteyden kautta. Enää MobilePaylla maksaminen ei siis onnistu K- ja S-kaupoissa. Jatkossa MobilePayta kerrotaan voitavan käyttää maksamiseen joissakin kaupoissa QR-koodin skannaamalla, muttei ole tiedossa, onko tämän suhteen luvassa laajempia käyttöönottoja. Samalla maksupäätemaksamisen kanssa päättyi myös MobilePayn vanha tuki kanta-asiakasohjelmille.