Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Vinkki: Sovellus, jolla yhdistät puhelimet tai jopa Bluetooth-kaiuttimet soittamaan yhtäaikaisesti samaa musiikkia

AmpMe on mielenkiintoinen sovellus, joka mahdollistaa puhelinten – ja nyt myös niiden kanssa paritettujen Bluetooth-kaiutinten – yhdistävän äänentoistonsa samanaikaiseksi. Näin esimerkiksi bileisiin saadaan aikaan puhelimista ja Bluetooth-kaiuttimista parempi äänentoisto usean eri laitteen yhteisvoimalla.

AmpMe-sovellusta käytettäessä yksi laitteista toimii ”isäntänä”, joka ohjaa musiikin toistoa. Kaikissa yhdistettävissä laitteissa pitää olla asennettuna AmpMe-sovellus. Muut laitteet toistavat myös saman, mitä isäntälaitteesta on laitettu soimaan.

AmpMe-sovellus on saatavilla ilmaiseksi Androidille Google Playsta sekä Applen iOS:lle App Storesta. Näin se tukeekin laajaa laitekatrasta eikä myöskään Bluetooth-kaiuttimien merkillä ole väliä – käytännössä niitä tuetaan poikkeuksetta. AmpMe-sovelluksessa on myös mukana säädin, jolla äänentoiston ajoitusta voi säätää, jos joku laitteista toistaa ääntä muista edellä tai jäljessä.

AmpMe-sovelluksen ainoa merkittävä heikkous on, ettei musiikkia voi soittaa mistä tahansa lähteestä. Tuettuja ovat SoundCloud, YouTube sekä laitteen oma musiikkikirjasto useimmissa laitteissa. Suositut suoratoistopalvelut, kuten Spotify, Apple Musiikki tai Google Play, jäävät siis vaihtoehtojen ulkopuolelle.

Toistaiseksi AmpMetä kehittävä yritys ei tee vielä rahaa mitenkään – sovellus on ilmainen ladata eikä siinä ole tarjolla maksullisia lisätoimintojakaan. Tulevaisuudessa voidaan harkita mainosten lisäämistä osaksi äänentoistoa, on AmpMen toimitusjohtaja Martin-Luc Archambault kertonut The Vergelle.