Senioripuhelimiin keskittyneeltä valmistajalta uusi älypuhelin markkinoille - Doro 8110:ssä panostettu helppokäyttöisyyteen, selkeään ääneen ja etäapuun

Helppokäyttöisiin puhelimiin keskittynyt Doro tuo markkinoille uuden sukupolven älypuhelimallinsa senioreille, Doro 8110:n.

Doro 8110 tulee myyntiin operaattoreille ja jälleenmyyjille marraskuussa. Suositushinta on 269 euroa. Puhelin näyttää jo löytyvän heti saatavilta Gigantista ja on tulossa myös Verkkokauppa.comin valikoimiin, joskin ainakin toistaiseksi kaliimmalla hinnalla.

Doro 8110 on kehitetty erityisesti senioreiden tarpeisiin, ja siinä on kiinnitetty entistä enemmän huomiota helppokäyttöisyyteen, selkeään ääneen ja kuvaan sekä hyvään ergonomiaan. Lisäksi Doro 8110:ssa on käyttäjäystävällinen EVA-käyttöliittymä ja TeamViewer-palvelu etäohjausta varten.

Puhelimen takaosassa on myös erillinen hälytyspainike, joka voidaan helposti aktivoida hätätilanteessa. Ergonomisen muotoilun ja päällysteen osalta puhelin on suunniteltu helpoksi pitää kädessä.

”Valitettavasti vanhusten tarpeet jätetään aivan liian usein huomiotta uusia teknologioita kehitettäessä. Meillä Dorolla on pitkäaikaista kokemusta senioreille räätälöityjen tuotteiden kehittämisessä. Tiedämme, että helppokäyttöisyys ja perustavat tekijät kuten selkeä ääni, helppolukuiset fontit ja laadukas näyttö ovat asioita, joita seniorit pitävät tärkeinä matkapuhelinta ostaessaan”, sanoo Doron Suomen maajohtaja Kai Seppälä.

Doro 8110:ssä on esiasennettuna TeamViewer, jonka avulla perheenjäsenet ja ystävät voivat avustaa puhelimen käyttäjää monien asetusten, kuten äänenvoimakkuuden ja näytön kirkkauden, säätämisessä. Erikseen valtuutetut ystävät ja perheenjäsenet voivat myös ladata ja asentaa sovelluksia ja suorittaa yksinkertaisen vianmäärityksen käyttäjän puhelimessa. Kaikki muutokset ja säädöt voidaan tehdä etäyhteydellä suoraan senioria avustavan omasta älypuhelimesta (iOS tai Android) tai tietokoneelta.

Käyttöjärjestelmä rakentuu kevennetylle Android 11 Go edition -versiolle. Suuret kuvakkeet sekä fonttikoko ja herkkä näppäimistö tekevät Doron mukaan toimintojen suorittamisesta mahdollisimman mutkatonta. Doro 8110:n äänentoisto on myös mukautettu erityisesti senioreiden kuulon mukaiseksi, mikä on usein toivottu ominaisuus puhelimessa.

Doro 8110:ssä on 6,1 tuuman näyttö HD+-tarkkuudella, takana kolme kameraa (13+2+3 megapikseliä) ja edessä 5 megapikselin kamera.

Teknisenä perustana on Unisoc SC9863 -järjestelmäpiiri, 2 gigatavua RAM-käyttömuistia ja 32 gigatavua sisäistä tallennusmuistia, jota voi laajentaa korkeintaan 128 gigatavun microSD-muistikortilla. Liitäntöinä tarjolla on sekä USB-C että 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä.

Kyse on 4G-puhelimesta ja käytössä on nanokoon SIM-kortti. Akun kapasiteetti on 3 000 milliampeerituntia.

Ominaisuuksiin kuuluu myös NFC-lähiyhteys, joten Doro 8110 soveltuu myös lähimaksamiseen.

Doro 8110 on IP54-luokiteltu, eli roiskevedenkestävä. Doro on myös jo pitkään sitoutunut kiinnittämään entistä enemmän huomiota ympäristönäkökohtiin, ja Doro 8110:n ympärillä oleva materiaali sekä lisävarusteet ovat pakkaukseltaan suurelta osin biohajoavia. Lisäksi ylimääräistä materiaalia on poistettu tai sitä on korvattu ympäristöystävällisemmillä vaihtoehdoilla.

Doro 8110:n mukana toimitetaan myös lataustelakka, johon puhelin on helppo asettaa lataukseen.

Doro 8110 telakassa.
Doro 8110 telakassa.