Seitsemän varteenotettavinta huhu iPhone 7:stä – näitä ominaisuuksia odotetaan

Vaikka iPhone 6s:n ja iPhone 6s Plussan julkaisusta on kulunut vasta vähän aikaa, on huhuja iPhone 7:n ympärillä nähty viime viikkoina urakalla. Näistä huhuista yhdysvaltalainen PhoneArena-verkkosivusto on listannut seitsemän varteenotettavinta, jotka on käännetty alle myös suomeksi.

1. Apple A10 —suoritin

Huhuista ilmeisinja varmin on uuden suorittimen esittely, joka on kuulunut Applen jokavuotiseen perinteeseen. Koska tänä syksynä julkaistuissa iPhone 6s —malleissa Samsungin suorittimien akkukestosta nousi pienimuotoinen kohu, viittaavat huhutApplen käyttävän ensi vuonna taiwanilaista TSMC:tä suorittimien ainoana valmistajana.

2. Kolmen gigatavun RAM-muisti

Nopeamman suorittimen lisäksi Applen on väitetty lisäävään tulevaan iPhone 7 Plus —malliin yhden gigatavun verran ylimääräistä RAM-muistia. Tavallisessa iPhone 7:ssä RAM-muisti pysyisi kahdessa gigatavussa, joten mahdollisesti Apple suunnittelee hyödyntävänsä isompaa näyttöätavoilla, jotka vaativat ylimääräistä muistia.

3. Vedenkestävä rakenne

Vedenkestävän puhelimen tuominen markkinoille antaisi monellenykyisille iPhonen omistajallesyyn puhelimen päivittämiselle. Vedenkestävällä puhelimella voisi muun muassa ottaa kuvia veden alla ja hajoamisen riski olisi yleisesti ottaen pienempi. Viitteitä vedenkestävyyden suunnittelusta antavat iPhone 6s:ään lisätyt silikonisuojat, joiden tarkoitus on parantaa puhelimen roiskeenkestävyyttä.

4. Uudistunut muotoilu

Apple on vuosi toisensa jälkeen tuonut markkinoille ohuempia iPhone-malleja, pienenä poikkeuksena tänä syksyllä julkaistut iPhone 6s —mallit, jotka lihosivat asteen verran. Olettaen että Force Touch —tekniikka saadaan ensi vuonna mahdutettua astetta pienempään tilaan, on ohuempaan muotoiluun täydet mahdollisuudet.

Ohuemman muotoilun lisäksi iPhone 7:ltä voi odottaa myös muita design-muutoksia. Applelta on jo aiemmin todettuulkonevan kameran ja takakannen muovikehysten olevan valitettavia kompromisseja. Näistä yritetään todennäköisesti päästäeroon iPhone 7:n myötä.

5. Ohuemmat näytön reunukset

Yleisen trendin mukaisesti myös Applen uskotaan keskittyvän jatkossa enemmän puhelimen koon ja näytön koon väliseen suhteeseen. Viitteitä tästä saatiin jo uuden Macbookin yhteydessä, jossa Apple pyrki maksimoimaan tilan hyödyntämisen laitteessa. iPhone 7:n kohdalla vastaavan uudistuksen tekeminen saattaisi mahdollisesti tarkoittaa sormenjälkilukijan sijoittamista osaksi näyttöä, jolloin alalaidassa sijaitsevasta fyysisestä painikkeesta voitaisiin luopua.

6. 3D NAND Flash —muisti

Apple A10 —suorittimen ja ylimääräisen RAM-muistin lisäksi iPhone 7:n huhutaan käyttävän 3D NAND Flash —muistia. Uuden muistin ansiosta puhelin paitsi toimisi nopeammin, mutta käyttäisi myös vähemmän virtaa. Virrankulutus saattaakin olla yksi iPhone 7:n suurimmista haasteista, sillä ohuemman muotoilun ja suuremman näytön toteutuessaakkukesto nousisi kynnyskysymykseksi.

7. Halvempi iPhone 7c- tai iPhone Mini —malli

Huhut halvemmasta neljän tuuman iPhone-mallista ovat olleet otsikoissa monta kertaa, joskin tarkemmat yksityiskohdat ovat vielä hämärän peitossa. Jos halvempi iPhone nähdään, tulee kyse todennäköisesti olemaan karsitusta versiosta, joka käyttäisi vanhempaa tekniikkaa ja hylkäisi muun muassa Force Touch —näytöt.

Huhujen mukaan iPhonen c-sarja jatkuu ensi syksynä. Kuvassa iPhone 5s ja iPhone 5c.

 

Muiden huhujen ohella myös iPhone 7:n kameraan odotetaan uudistuksia. Aiemmin puhelimen on veikkailtu sisältävän kaksi kameraa 3D-kuvien ottamista varten, mutta tähän liittyvät tiedotovat olleet osaksi ristiriitaisia.