Samsungin Galaxy S20 ja Note20 -sarjojen puhelimille uusi kameraominaisuus

Samsungin päivitys toi lisää ominaisuuksia vuoden 2020 huippupuhelimille.

Viime vuoden Samsung Galaxy -lippulaivamallistot ovat saaneet uuden kuvaustilan, SamMobile kertoo. Päivitys sisältää myös tuoreen tietoturvapaketin.

Samsung esitteli Galaxy S21 -älypuhelinmalliston yhteydessä uuden Director’s View -ohjaajanäkymäksi nimetyn kuvaustilan. Se näyttää samanaikaisesti näkymän kaikista kameroista, joiden välillä kuvaaja voi vaihdella saumattomasti ja rajoituksettomasti. Myös etu- ja takakameroilla kuvaaminen samanaikaisesti on mahdollista, ja nyt samankaltainen tila saapuu rajatummin viime vuoden huippuälypuhelimille.

Samsung Galaxy S20 -älypuhelimet ja Note20-mallisto saavat tuoreen ohjelmistopäivityksen mukana ohjaajanäkymästäkin tutun Dual Recording -kuvaustilan, eli käytännössä mahdollisuuden kuvata etu- ja takakameralla samanaikaisesti.

Kuvauksen aikana takakameran näkymä näkyy koko ruudulla, etukameran taas pienessä, liikuteltavassa ponnahdusikkunassa. Koko ohjaajanäkymää monipuolisine kameravaihteluineen ei sen sijaan ainakaan toistaiseksi tuotu viime vuoden Galaxy-huippupuhelimille.

Samsung Galaxy S20 -mallistolle ja Note20-mallistolle julkaistu ohjelmistopäivitys sisältää myös toukokuun 2021 Android-tietoturvapaketin. Päivitys saapuu ladattavaksi lähipäivien aikana.