Nyt jo Galaxy S8:ssa: Samsungin Bixby-ääniapuri laajenee käyttöön maailmanlaajuisesti

Samsung esitteli keväällä Galaxy S8 -puhelimissa uuden Bixby-virtuaaliavustajansa. Nyt Bixbyn äänitoiminnot laajenevat käytettäväksi globaalisti.

Tähän asti Bixby Voice on ollut käytettävissä vasta koreaksi Etelä-Koreassa sekä englanniksi Yhdysvalloissa. Nyt englanninkielinen Bixby laajenee yli 200 maahan ja alueelle, kertoo Samsung.

Bixby on käytännössä Samsungin vastine Applen Sirille, Microsoftin Cortanalle ja Google Assistantille. Siltä voi kysyä eri asioita ja ohjata puhelimen toimintoja puhumalla.

Samsungin mukaan Bixby eroaa kilpailijoistaan mahdollisuudella kytkeä useita eri toimintoja yhden komennon taakse, minkä lisäksi Bixby osaa älykkäämmin yhdistää yhteen eri sovelluksia ja omaa paremman tilannetajun.

Bixby Voice -äänitoimintojen lisäksi Bixby-kokonaisuuteen kuuluu myös muita osa-alueita, kuten jo aiemmin täällälkin käytössä ollut Bixby Home -tietonäkymä sekä Bixby Vision, joka tunnistaa tavaroita ja muuta kameran kuvasta.

Bixbylle on myös oma painikkeensa Galaxy S8 -puhelimissa sekä huhujen mukaan edelleen myös huomenna julkistettavassa uudessa Galaxy Note8:ssa. Galaxy S8:n ja Galaxy S8+:n käyttäjät voivat jatkossa ottaa Bixby Voicen käytöön pitämällä Bixby-näppäintä painettuna.