Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Kolme kovaa älypuhelinta Saksasta

Saksalainen Gigaset on julkistanut kolme uutta älypuhelinta IFA-messuilla Berliinissä. Puhelimien hinnat eivät kohoa mahdottoman korkealle, vaikka jokainen uutuus on eittämättä kovan luokan älypuhelin. Malliston kärkimalli on Gigaset ME Pro, keskellä sijoittuu ME ja halvin puhelin on ME Pure.

Gigaset ME Pro

ME Pro:ssa on 5,5 tuuman Full HD -kosketusnäyttö, jonka päällä on reunoilta kaareutuvaa 2.5D-lasia. ME Pron sisuksissa sijaitsee Qualcommin tehopiiri Snapdragon 810, jonka tukena on kolmen gigatavun verran DDR4 RAM-käyttömuistia. Tallennustilaa on 32 gigatavua ja sitä voi laajentaa muistikortin avulla.

Laitteen takapuolelta löytyy 20 megapikselin kamera optisella kuvanvakaimella Sonyn IMX230 -sensorilla. Etupuolella on taasen kahdeksan megapikselin kamera. ME Pron toiminta-ajoista huolehtii suuri 4 000 milliampeeritunnin akku. Paksuutta puhelimella on 7,7 millimetriä ja se painaa 195 grammaa.

Gigaset ME

Gigasetin malliston keskimmäinen älypuhelin ME on ME Pron tavoin lippulaivatason älypuhelin. Viiden tuuman kosketusnäytön tarkkuus on Full HD -tasoa ja puhelimen sisuksissa sykkii Snapdragon 810 -järjestelmäpiiri kolmen gigatavun RAM-muistin kera. ME Puressa on myös 32 gigatavua tallennustilaa, jota voi laajentaa muistikortin avulla.

ME Puren 16 megapikselin kamera on varustettu niin ikään optisella kuvanvakaimella ja IMX230 -sensorilla. Etukamerassa on kahdeksan megapikseliä. 7,7 millimetriä paksuun ja 160 grammaa painavaan laitteeseen on tungettu 3 000 milliampeeritunnin akku, jolla saadaan aikaan luultavasti varsin hyvät toiminta-ajat. ME ladataan USB Type C -portin kautta.

Gigaset ME Pure

Gigaset ME Pure on yhtiön edullisin älypuhelin, muttei siltikään mitenkään heikkotasoinen. Snapdragon 810 -järjestelmäpiiri on vaihtunut hieman heikompaan Snapdragon 615 -järjestelmäpiiriin, jonka tukena on kaksi gigatavua RAM-käyttömuistia. Viiden tuuman Full HD-näytön lisäksi laitteessa on 13 ja kahdeksan megapikselin kamerat. Puhelimessa on ME:tä suurempi 3 320 milliampeeritunnin akku. 140 grammaa painava ME Pure on 7,8 millimetriä paksu.

Gigaset ME Pure

Kaikissa puhelimissa on USB Type C -portti, sormenjälkitunnistin ja tuki 4G-verkkoyhteyksille. Kalliimmat mallit tukevat jopa 300 megabitin latausnopeuksia, kun ME Puren on tyytyminen 150 megabitin nopeuksiin. Kaikkien puhelimien näytöt ovat 2.5D-lasia, mikä tarkoittaa, että näyttö kaartuu hieman reunoilta. ME Prossa ja ME:ssä on myös UV-tunnistin ja sykemittari.

Kaikki Gigaset ME -laitteet tulevat myyntiin syksyllä Euroopassa ja Kiinassa. Näin ollen laitteita voidaan odottaa myös Suomeen. Halvin, Gigaset ME Pure maksaa 349 euroa, ME 469 euroa ja ME Pro 549 euroa. Hinta saattaa olla Suomessa hieman korkeampi, koska Suomessa on viisi prosenttiyksikköä Saksaa korkeampi arvonlisävero.