Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Playstationin VR-lasien riesana pahoinvointi: Tämä peli on erityisen riskialtis

VR-lasien esiinmarssi nähdään toden teolla tänä vuonna, kun Oculuksen, HTC:n ja Sonyn virtuaalilasit tulevat suuren yleisön saataville.

Eilen päättyneillä E3-viihde-elektroniikkamessuilla Las Vegasissa raportoitiin useaan otteeseen myös virtuaalilasien ikävästä puolesta: käyttäjien pahoinvoinnista.

Virtuaalinen pelikokemus ei sovellu kaikille, varsinkaan jos peli itsessään on omiaan lisäämään pahoinvointioireita.

Useat käyttäjät kertoivat E3-messuilla voineensa pahoin pelattuaan Resident Evil 7 -peliä, joka on pelattavissa alusta loppuun ensi syksynä myyntiin tulevilla Sonyn Playstation VR -laseilla.

Päänsärkyä ja huonoa oloa

Kehuja grafiikastaan ja tunnelmastaan saanut peli soveltuu virtuaalimaailmaan erinomaisesti. Pelaaja voi kurkistaa kulmien taakse tai kääntää päätään varmistaakseen ettei vihollinen vaani takana.

Ennen pitkää pelaajat alkoivat kuitenkin hikoilla. Monilla oireet jatkuivat kovana päänsärkynä ja pahoinvointina.

Oireita on raportoitu aikaisemmin muissakin peleissä. Ongelmia saattaa ilmetä, jos pelaaja käännetään virtuaalimaailmassa nopeasti eri suuntaan kuin he ovat todellisuudessa. Ihmisten välillä on eroja siinä, miten kukin kestää vastaavissa tilanteissa.

Resident Evil 7:n kohdalla riskiä lisää se, että pelaajan näkökenttää ohjataan ilman, että pelaajan tarvitsee kääntää päätään elävässä elämässä.

Pelin kehityksestä vastaava Capcom lupaa selvittää, miten ongelma voidaan korjata ennen pelin julkaisua ensi tammikuussa.

Playstation VR tulee myyntiin Suomessa 13. lokakuuta 399 euron hintaan.