Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Paleleeko peiton alla? Älysänky kuumentaa tai viilentää patjan

Amerikkalainen älysänky tarjoaa helpostusta niille, jotka kärsivät kylmistä jaloista tai muiden ruumiinosien palelusta sängyssä. Startup nimeltä WinkBed on kehittänyt sängyn, jonka patjassa on kaksi lämpöaluetta.

Sänky helpottaa myös niitä pariskuntia, jotka haluavat nukkua eri lämpötiloissa. Jos toinen palelee ja toisella on kuuma, älysänky tarjoaa ratkaisun.

WinkBedin CoolControl-erikoispatjan on suunnitellut yritys, joka on erikoistunut lähinnä autojen penkinlämmittimiin. CoolControl-patjan eri alueiden lämpötilat voi säätää enintään 30 astetta yli tai 15 astetta alle vallitsevan huonelämpötilan.

Energiankulutuksesta huolehtiville valmistajalla on hyviä uutisia: Erikoispatja ei nimittäin kuluta virtaa tavallista pöytälamppua enempää.

Harmittavasti älysänky ei ole ainakaan vielä tarjolla kansainvälisille markkinoille, joten sitä ei voi ostaa Suomeen. Vaikka WinkBed tarjoaa älypuhelinsovelluksen, sängyn älykkyys jää lämpötilan säätämisen tasolle. Markkinoilla on viisaampiakin älysänkyjä, muuttavat lämpötilaa ja korottavat patjan asentoa automaattisesti esimerkiksi silloin, kun sänky huomaa nukkujan kuorsaavan. Tällainen sänky on esimerkiksi Sleep Numberin 360 Smart Bed, joka niin ikään on myynnissä vain rapakon takana. 360 Smart Bed tosin lämmittää vain nukkujan jalkoja eikä tarjoa kaksialuelämmitystä.

WinkBedin hinta Yhdysvalloissa on halvimmillaan hieman yli 2000 euroa.