Uusi verkkokauppa Teknavi.com

OnePlus vahvisti uuden 10 Pro -huippupuhelimensa keskeiset tekniset tiedot - Snapdragon 8 Gen 1, takana 48+50+8 megapikselin kamerat, 80 watin pikalataus...

OnePlus on jatkanut vaiheittaisia paljastuksiaan uudesta OnePlus 10 Pro -huippupuhelimesta.

Maanantain ja tiistain välisenä yönä oli ensimmäisten kuvien aika, nyt puolestaan keskeisimpien teknisten tietojen vahvistamisen vuoro. Kokonaisuudessaan OnePlus 10 Pro julkistetaan Kiinassa 11. tammikuuta.

Vaikka OnePlus 10 Pron lanseeraus Kiinassa on käsillä jo nyt, voidaan sen saapumista kansainvälisille markkinoille joutua odottamaan hieman pidempään. Aiemman, OnePlus-paljastuksia usein tehneeltä Max Jamborilta kuullun huhun mukaan OnePlus 10 Pro julkaistaisiin ensin tammi- tai helmikuussa Kiinan markkinoille ja vasta maalis- tai huhtikuussa globaaleille markkinoille. Nähtäväksi jää, seuraako lanseeraus lopulta täysin tätä huhuttua aikataulua.

Kuten kävi jo kuvienkin kanssa, ei OnePlussalla todellisuudessa ollut enää juurikaan uutta paljastettavaa jäljellä mitä tulee nyt kerrottuihin teknisiin yksityiskohtiin. Vuodot ja esimerkiksi paljastukset viranomaistiedoista olivat hoitaneet homman jo ennen itse OnePlussaa.

OnePlussan julkaisemat OnePlus 10 Pron tekniset tiedot.
OnePlussan julkaisemat OnePlus 10 Pron tekniset tiedot.

Alta löytyvät OnePlussan vahvistamat, kuvista ilmi käyvät tai viranomaistiedoista vahvistuksensa saaneet OnePlus 10 Pron tekniset tiedot.

Suuria yllätyksiä ominaisuuksien joukossa ei ole. Kenties mielenkiintoisin yksityiskohta on langallisen ja langattoman pikalatauksen osalta OnePlussan aiemmista puhelimista tutun Warp Charge -brändin jääminen unholaan. OnePlus 10 Prossa lataustekniikat kantavat nyt nimeä SuperVOOC ja AirVOOC OnePlussan emobrändin Oppon mukaisella tavalla.

OnePlus 10 Pron tekniset ominaisuudet, jotka OnePlus, kuvat tai viranomaistiedot ovat jo vahvistaneet

 • 6,7 tuuman reunoilta kaareva LTPO AMOLED -näyttö 3216×1440 pikselin QHD+-tarkkuudella ja 120 hertsin mukautuvalla virkistystaajuudella, reikä etukameralle näytön vasemmassa yläkulmassa
 • Stereokaiuttimet
 • Kolme takakameraa
  • 48 megapikselin pääkamera optisella kuvanvakaimella
  • 50 megapikselin ultralaajakulmakamera
  • 8 megapikselin telekamera optisella kuvanvakaimella (tiettävästi 3,3x optinen zoom)
  • Renkaan muotoinen LED-kuvausvalo
  • Hasselblad-kumppanuus (2. sukupolven Hasselblad Camera for Mobile)
 • 32 megapikselin etukamera
 • Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiiri
 • LPDDR5-tyypin RAM-käyttömuisti ja UFS 3.1 -tyypin tallennusmuisti (muistivariantit tiettävästi 8+128 ja 12+256 gigatavua)
 • 2G / 3G / 4G / 5G -mobiiiliverkkoyhteys
 • Wi-Fi / Bluetooth 5.2 / NFC -yhteydet
 • 5 000 milliampeeritunnin akku 80 watin langallisella SuperVOOC-pikalatauksella ja 50 watin langattomalla AirVOOC-pikalatauksella, käänteinen langaton lataus
 • Mitat noin 163 x 73,9 x 8,55 millimetriä ja paino 200,5 grammaa
 • Android 12 -käyttöjärjestelmäversio osana OxygenOS 12 -ohjelmistoa
OnePlussan julkaisema kuva OnePlus 10 Prosta kahtena värivaihtoehtona.
OnePlussan julkaisema kuva OnePlus 10 Prosta kahtena värivaihtoehtona.

OnePlus 10 Pron värivaihtoehdoista mustan nimi on Volcano Black ja vihreän Emerald Forest. Molemmissa materiaaliltaan tiettävästi lasia oleva takapinta on mattaviimeistelty.

Uudistunut kamerakohouma on kokonaisuutena ehdottomasti huomiota kiinnittävin elementti OnePlus 10 Pron designissa. Se nousee ylöspäin suoraan puhelimen reunalta ja on varsin kookas.  Kameroita alueella on kolme kappaletta. Kamera-alueelle on sijoitettu myös Hasselblad-logo uusien OnePlus-huippuhelinten jatkaessa kevään 2021 OnePlus 9 -älypuhelimissa alkanutta kumppanuutta ruotsalaisen kamerabrändin kanssa. Lisäksi kamera-alueelta löytyy renkaan muotoinen LED-kuvausvalo ja sen keskeltä P2D 50T -teksti, jonka merkityksestä ei vielä toistaiseksi ole tietoa.

Kamerakohouma nousee suoraan ylöspäin OnePlus 10 Pron reunalta. Vastaava ratkaisu on nähty aiemmin Samsung-puhelimissa.
Kamerakohouma nousee suoraan ylöspäin OnePlus 10 Pron reunalta. Vastaava ratkaisu on nähty aiemmin Samsung-puhelimissa.

Oikealta sivulta OnePlus 10 Prosta löytyy virtapainikkeen lisäksi edelleen OnePlussan tuttu kolmiasentoinen alert slider -hiljennyskytkin.

Etupuolella on reunoiltaan kaareva näyttö ja reikä etukameralle näytön vasemmassa yläkulmassa.

Pohjassa puolestaan sijaitsee USB-C-liitäntä kaiutin- ja mikrofoniaukkojen lisäksi.

OnePlus 10 Pro kahtena värivaihtoehtona.
OnePlus 10 Pro kahtena värivaihtoehtona.

Ennakkoon OnePlus 10 Pron ominaisuuksista paljastuksia on kuultu OnePlus 10 Prosta mallinnoskuvatkin julkaisseelta vuotajalta Steve Hemmerstofferilta eli OnLeaksilta sekä toiselta vuotajalta Ishan Agarwalilta. Lisäksi OnePlus 10 Pron ilmestyminen jo TENAA-viranomaistietokantaan on viimeisimpänä vahvistanut lisää tietoja ominaisuuksista.

OnePlus 10 Pro sisältää edelleen noin 6,7 tuuman reunoilta kaarevan näytön QHD+-tarkkuudella sekä 120 hertsin virkistystaajuudella, kuten edeltäjänsäkin. Näyttö perustuu edelleen LTPO AMOLED -paneelille, nyt toisen sukupolven versiona, mahdollistaen virkistystaajuuden joustavan mukautumisen ja näin tehokkaan virrankulutuksen säästämisen.

Sisuksissa uutta on Qualcommin marras-joulukuun vaihteessa julkistama uusi huippuluokan Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiiri, joka tarjoaa parhaimmillaan merkittävän suorituskykyparannuksen ja edustaa jälleen Android-puhelinten tehokärkeä. RAM-käyttömuistia (LPDDR5) järjestelmäpiirin rinnalta löytyisi yhä 8 tai 12 gigatavua ja sisäistä tallennusmuistia (UFS 3.1) 128 tai 256 gigatavua.

OnePlus 10 Pron takakamerat ovat tarkkuudeltaan 48 megapikselin pääkamera, 50 megapikselin ultralaajakulmakamera ja 8 megapikselin telekamera 3,3x optisella zoomilla, kuten jo OnePlus 9 Prossa, johon nähden myös kameroiden tarkkuudet ovat uusien tietojen valossa pysymässä ennallaan. Etupuolelta OnePlus 10 Prosta löytyy kuitenkin tarkempi 32 megapikselin kamera.

OnePlus 10 Pro tarjoaa mahdollisesti joitakin uusia kameraominaisuuksia, mutta näistä ei ole vielä tietoa. OnePlus 9 -puhelimissa Hasselblad-kumppanuus näkyi värikalibroinnissa ja kamerasovelluksen käyttöliittymässä sekä myöhemmin julkaistussa XPan-kameratilassa.

Mielenkiintoisesti OnePlus 10 Prossa on aiempaa kookkaampi 5 000 milliampeeritunnin akku verrattuna edeltävän OnePlus 9 Pron 4 500 milliampeerituntiin.

OnePlus 10 Pro on myös tuomassa akun 80 watin pikalatauksen, eli teho ja sitä myöten myös latausnopeus ovat kasvamassa toistaiseksi OnePlus-puhelimissa nähdystä 65 watista. Aiemmissa spekulaatioissa esillä oli jopa 125 watin lataus perustuen Oppo-ryhmän laajempiin suunnitelmiin, mutta OnePlus 10 Prossa teholukemat tulevat säilymään yhä maltillisempana. Lisäksi OnePlus 10 Pro tukee yhä OnePlus 9 Pron tavoin 50 watin langatonta pikalatausta yhdessä yhteensopivan latausalustan kanssa.

OnePlus 10 Pron mitat ovat 163 x 73,9 x 8,55 millimetriä. Kestävyydeltään OnePlus 10 Pron pitäisi tarjota edelleen IP68-luokitus eli olla pöly- ja vesitiivis.

Jo aiemmin on virallisesti vahvistettu, että seuraavassa lippulaivasarjan OnePlus-puhelimessa, eli OnePlus 10 Prossa, tullaan näkemään globaaleilla markkinoilla OnePlussan OxygenOS:n ja emobrändi Oppon ColorOS:n yhdistävä uusi ohjelmisto, yksi ”yhtenäinen ja päivitetty globaali käyttöjärjestelmä”.

Teknisten tietojen listauksessaan OnePlus on ilmoittanut ohjelmistona olevan Android 12 -versioon perustuvan OxygenOS 12:n.