Uusi verkkokauppa Teknavi.com

OnePlus vahvisti tulevan 10T-huippupuhelimensa kameraominaisuuksia - varustettu tutulla 50 megapikselin pääkameralla

OnePlus 10T:ssä kamerat eivät ole varsinaisena painopisteenä.

OnePlus vahvisti aiemmin tällä viikolla tulevansa julkistamaan uuden tehokkaan huippupuhelimensa OnePlus 10T 5G:n globaalisti 3. elokuuta New Yorkissa,

OnePlussalle tyypilliseen tapaan OnePlus 10T:stä kuullaan vaiheittain lisätietoja ennen lopullista täyttä julkistusta, ja nyt OnePlus on vahvistanut tietoja OnePlus 10T:n kameraominaisuuksista.

10T:n kanssa OnePlus kertoi jo aiemmin keskittyneensä erityisesti suorituskykyyn muun muassa uudella Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 -järjestelmäpiirillä samalla, kun alkuvuodesta 2022 esitelty OnePlus 10 Pro säilyttää yhä paikkansa uutuuden rinnalla OnePlussan monipuolisempana lippulaivapuhelimena.

OnePlus 9:stä ja 9 Prosta sekä OnePlus 10 Prosta poiketen OnePlus 10T ei olekaan osa OnePlussan yhteistyötä kameravalmistaja Hasselbladin kanssa. OnePlussan mukaan 10T:ssä ei ole Hasselblad Camera for Mobilea, koska se” halusi tarjota ultimaattisen suorituskykyyn keskittyvän lippulaivapuhelimen laitteen valitussa hintapisteessä”. Toisin sanoen Hasselblad-brändäyksestä ja siihen liittyvistä toiminnallisuuksista esimerkiksi värikalibroinnissa on luovuttu OnePlus 10T:n hinnan painamiseksi alas.

OnePlussan mukaan OnePlus 10T:ssä takana kolme kameraa. Pääkamerana on aiemmin OnePlus 9 -puhelimista ultralaajakulmakamerana ja muun muassa Nord 2 sekä 2T 5G:stä pääkamerana tuttu 50 megapikselin ja 1/1,56″-koon Sony IMX766 -kenno, joka tarjoaa verrattain kookkaan 1,0 mikronin pikselikoon (12,5 megapikselin oletuskuvakoolla 2,0 mikronia). Pääkamera on varustettu edelleen OnePlus 10T:ssä myös optisella kuvanvakaimella.

OnePlussan mukaan OnePlus 10T:ssä Sony IMX766 -pääkameralla voi tallentaa kuvia 10-bittisillä väreillä, eli yli miljardilla värisävyllä ja 64-kertaisella määrällä tavanomaisiin 8-bittisiin väreihin.

Muut kaksi OnePlus 10T:n takakameraa ovat OnePlussan mukaan 119,9 asteen ultralaajakulmakamera sekä makrokamera. Tarkempia yksityiskohtia näistä se ei vielä kertonut.

Ohjelmistopuolella OnePlus 10T:ssä on käytössä OnePlussan uusi Image Clarity Engine, joka tukee päivitetty algoritmia, jonka myötä laitteen pitäisi tallentaa kuvia nopeammin ja suuremmalla yksityiskohtien määrällä. ”Kun painat OnePlus 10T:n kameran laukaisinta, laite ottaa välittömästi kymmeniä valokuvia ja valitsee lopulliseksi kuvaksi näistä parhaan. Parannetun ICE:n avulla tämä prosessi tapahtuu vieläkin nopeammin kuin aiemmissa OnePlus-laitteissa, joten voit taltioida enemmän hetkiä ilman, että ne menevät ohitsesi”, OnePlus kehuu.

OnePlussan mukaan OnePlus 10T:ssä on lisäksi käytössä OnePlussan HDR 5.0 ja TurboRAW -algoritmit, jotka yhdessä Sony IMX766 -kennon kanssa mahdollistavat parannetun laajan dynaamisen alueen (HDR) kuvaamisen esimerkiksi vastavalotilanteissa.

OnePlus on julkaissut yhteisöpalstallaan myös muutamia OnePlus 10T:llä kuvattuja esimerkkikuvia.

Aiemmin OnePlus vahvisti 10T:n perustuvan Qualcommin 20. toukokuuta julkistamalle Snapdragon 8+ Gen 1 -järjestelmäpiirille. Snapdragon 8+ Gen 1 on 10 prosenttia suorituskykyisempi, jopa yli 30 prosenttia energiatehokkaampi ja kuluttaa kokonaisuutena 15 prosenttia vähemmän virtaa kuin edeltäjänsä Snapdragon 8 Gen 1, joka on käytössä muun muassa OnePlus 10 Prossa.

Aiemmin OnePlus 10T -puhelimesta on nähty jo runsaasti eri epävirallisia paljastuksia ja kuultu huhuja. Esimerkiksi Vuotaja Steve Hemmerstoffer eli OnLeaks paljasti aiemmin yhteistyössä Smartprix-sivuston kanssa yksityiskohtaiset mallinnoskuvat OnePlus 10T:stä.

OnePlus 10T on saamassa alkuvuoden OnePlus 10 Pron tavoin neliömäisen kamerakohouman, jolla sijaitsee kolme kameraa ja neljänteen ympyrään sijoitettuna LED-kuvausvalo. Vaikka yleisilmeeltään OnePlus 10T muistuttaa erityisesti takaa OnePlus 10 Prota, on puhelinten välillä yksityiskohdissa useita eroja. Kamerakohouma on hieman erilainen kokonaisuutena, mukaan lukien myös tavaltaan, miten se yhdistyy sivurungon kanssa. Kuvausvalo ja yksi kameroista on myös sijoitettu keskenään eri tavoin.

OnePlus 10T:n mallinnos. Kuva: OnLeaks / Smartprix.
OnePlus 10T:n mallinnos. Kuva: OnLeaks / Smartprix.

Muita selkeitä ulkoisia eroja OnePlus 10 Pron ja OnePlus 10T:n välillä ovat OnePlus 10T:stä puuttuva OnePlussan kolmiasentoinen Alert Slider -kytkin sekä OnePlus 10T:n tasainen näyttö verrattuna OnePlus 10 Pron reunoiltaan kaarevaan näyttöön. Lisäksi OnePlus 10T:ssä kylkiä kiertävä kehys on muovia, kun se OnePlus 10 Prossa on metallia.

Värivaihtoehtoina OnePlus 10T:stä ovat huhujen mukaan tulossa musta Moonstone Black ja vihreä Jade Green.

Mallinnoskuvatkin julkaissut OnLeaks paljasti jo huhtikuussa ominaisuudet ajatellen tuolloin vielä kyseessä olevan OnePlus 10. Todellisuudessa kyse on lopulta OnePlus 10T:stä.

OnePlus 10T:n odotetaan nyt sisältävän eri paljastusten mukaan (OnePlussan virallisesti vahvistamat tiedot lihavoitu):

 • 6,7 tuuman ja Full HD+ -tarkkuuden tasainen AMOLED-näyttö 120 hertsin virkistystaajuudella
 • Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 -järjestelmäpiiri
 • 8, 12 tai 16 gigatavua RAM-käyttömuistia
 • 128 tai 256 gigatavua tallennusmuistia
 • Kolme takakameraa
  • 50 megapikselin pääkamera 1/1,56″-koon Sony IMX766 -kennolla ja optisella kuvanvakaimella
  • 16 megapikselin ultralaajakulmakamera 119,9 asteen kuvakulmalla
  • 2 megapikselin makrokamera
 • 16 tai 32 megapikselin etukamera
 • 4 800 milliampeeritunnin akku 150 watin pikalatauksella
 • Ei Alert Slider -kytkintä

Keskeisiä parannuksia OnePlus 10T:ssä verrattuna OnePlus 10 Prohon ovat siis Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 -järjestelmäpiiri sekä tehokkaampi 150 watin pikalataus, joka on jo nähty jo aiemmin Kiinan markkinoilla OnePlus Acessa ja Intian markkinoilla OnePlus 10R 5G:ssä . Samanaikaisesti kameroiltaan OnePlus 10T tulee olemaan OnePlus 10 Prota kokonaisuutena heikompi, sillä telekamera esimerkiksi puuttuu kokonaan ja ultralaajakulmakameran tarkkuus on selvästi pienempi (OnePlus 10 Prossa 50 megapikseliä). Lisäksi näyttö on vähemmän tarkka eikä OnePlus 10T:ssä raportoidusti tule olemaan OnePlussan tuttua Alert Slider -kytkintä, minkä lisäksi langaton latauskin voi puuttua.

OnePlus 10T:n rinnalla 3. elokuuta OnePlus tulee julkistamaan myös uuden OxygenOS 13 -ohjelmiston. Se tullaan julkaisemaan ensin päivityksenä OnePlus 10 Prolle ja myöhemmin tänä vuonna OnePlus 10T:lle.