Uusi verkkokauppa Teknavi.com

OnePlus vahvisti: Uusi tehokas 10T-huippupuhelin julkistetaan 3. elokuuta - varustettu Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1:llä

OnePlus 10T tulossa pian.

OnePlus on vahvistanut tulevansa julkistamaan uuden tehokkaan huippupuhelimensa OnePlus 10T 5G:n globaalisti 3. elokuuta New Yorkissa, Gotham Hallissa järjestettävässä lanseeraustilaisuudessa, joka alkaa kello 17 Suomen aikaa. Samalla OnePlus 10T:n kanssa OnePlus julkistaa 3. elokuuta myös seuraavan merkittävän ohjelmistoversionsa OxygenOS 13:n.

Edellisen fyysisen lanseeraustapahtumansa OnePlus järjesti vuonna 2019 OnePlus 7T:n kanssa.

OnePlus 10T on OnePlussalle vuoden 2022 toinen lippulaivapuhelin alkuvuoden OnePlus 10 Pron jatkoksi.

Julkistusajankohdan lisäksi OnePlus julkaisi jo nyt 10T:stä yltä löytyvän vihjailevan kuvan sekä vahvisti uutuuden perustuvan Qualcommin 20. toukokuuta julkistamalle Snapdragon 8+ Gen 1 -järjestelmäpiirille. Snapdragon 8+ Gen 1 on 10 prosenttia suorituskykyisempi, jopa yli 30 prosenttia energiatehokkaampi ja kuluttaa kokonaisuutena 15 prosenttia vähemmän virtaa kuin edeltäjänsä Snapdragon 8 Gen 1, joka on käytössä muun muassa OnePlus 10 Prossa.

”Kuten todennäköisesti huomasitte, OnePlus 10T käyttää samaa T-nimeämistä, joka on aina OnePlus 3T:n debyytistä lähtien edustanut kokonaisvaltaista suorituskyvyn päivitystä. OnePlus 10T:n avulla viemme tämän konseptin uudelle tasolle – kehitämme laitetta pelkän nopeuden parantamisen lisäksi hyödyntämällä uusia teknologioita OnePlus-kokemuksen avainedellytysten tuottamiseksi. OnePlus 10T:n tunnuslause on ’Evolve Beyond Speed’ – tämä johtuu siitä, että emme ole keskittyneet vain lisäämään nopeutta, vaan tekemään sen myös älykkäästi”, kommentoi OnePlussan perustajajäsen Pete Lau OnePlussan yhteisöpalstalla julkaisemassaan viestissä.

OnePlus 10T:n rinnalla 3. elokuuta julkistettava uusi OxygenOS 13 -ohjelmisto tullaan julkaisemaan ensin päivityksenä OnePlus 10 Prolle ja myöhemmin tänä vuonna OnePlus 10T:lle.

Pete Laun yhteisöpalstalla kertoman mukaan OxygenOS 13 tuo ”OnePlussan tunnusomaisen nopean ja sujuvan kokemuksen virkistetyllä designilla ja parannetulla turvallisuudella” sisältäen tutut OnePlus-ominaisuudet, kuten aina päällä -näyttötilan ja Zen Moden, jännittävin optimoinnein ja parannuksin”. Lisäksi mukana pitäisi olla ”parannuksia pelaamiseen, yhteyksiin ja kustomointiin”.

Aiemmin OnePlus 10T -puhelimesta on nähty jo runsaasti eri epävirallisia paljastuksia ja kuultu huhuja. Esimerkiksi Vuotaja Steve Hemmerstoffer eli OnLeaks paljasti aiemmin yhteistyössä Smartprix-sivuston kanssa yksityiskohtaiset mallinnoskuvat OnePlus 10T:stä.

OnePlus 10T on saamassa alkuvuoden OnePlus 10 Pron tavoin neliömäisen kamerakohouman, jolla sijaitsee kolme kameraa ja neljänteen ympyrään sijoitettuna LED-kuvausvalo. Vaikka yleisilmeeltään OnePlus 10T muistuttaa erityisesti takaa OnePlus 10 Prota, on puhelinten välillä yksityiskohdissa useita eroja. Kamerakohouma on hieman erilainen kokonaisuutena, mukaan lukien myös tavaltaan, miten se yhdistyy sivurungon kanssa. Kuvausvalo ja yksi kameroista on myös sijoitettu keskenään eri tavoin.

OnePlus 10T:n mallinnos. Kuva: OnLeaks / Smartprix.
OnePlus 10T:n mallinnos. Kuva: OnLeaks / Smartprix.

Muita selkeitä ulkoisia eroja OnePlus 10 Pron ja OnePlus 10T:n välillä ovat OnePlus 10T:stä puuttuva OnePlussan kolmiasentoinen Alert Slider -kytkin sekä OnePlus 10T:n tasainen näyttö verrattuna OnePlus 10 Pron reunoiltaan kaarevaan näyttöön. Lisäksi OnePlus 10T:ssä kylkiä kiertävä kehys on muovia, kun se OnePlus 10 Prossa on metallia.

Värivaihtoehtoina OnePlus 10T:stä ovat huhujen mukaan tulossa musta Moonstone Black ja vihreä Jade Green.

Mallinnoskuvatkin julkaissut OnLeaks paljasti jo huhtikuussa ominaisuudet ajatellen tuolloin vielä kyseessä olevan OnePlus 10. Todellisuudessa kyse on lopulta OnePlus 10T:stä.

OnePlus 10T:n odotetaan nyt sisältävän:

 • 6,7 tuuman ja Full HD+ -tarkkuuden tasainen AMOLED-näyttö 120 hertsin virkistystaajuudella
 • Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 -järjestelmäpiiri
 • 8, 12 tai 16 gigatavua RAM-käyttömuistia
 • 128 tai 256 gigatavua tallennusmuistia
 • Kolme takakameraa
  • 50 megapikselin pääkamera optisella kuvanvakaimella
  • 16 megapikselin ultralaajakulmakamera
  • 2 megapikselin makrokamera
 • 16 tai 32 megapikselin etukamera
 • 4 800 milliampeeritunnin akku 150 watin pikalatauksella
 • Ei Alert Slider -kytkintä

Keskeisiä parannuksia OnePlus 10T:ssä verrattuna OnePlus 10 Prohon ovat siis Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 -järjestelmäpiiri sekä tehokkaampi 150 watin pikalataus, joka on jo nähty jo aiemmin Kiinan markkinoilla OnePlus Acessa ja Intian markkinoilla OnePlus 10R 5G:ssä . Samanaikaisesti kameroiltaan OnePlus 10T tullee olemaan OnePlus 10 Prota kokonaisuutena heikompi, sillä telekamera esimerkiksi puuttuu kokonaan ja ultralaajakulmakameran tarkkuus on selvästi pienempi (OnePlus 10 Prossa 50 megapikseliä). Lisäksi näyttö on vähemmän tarkka eikä OnePlus 10T:ssä raportoidusti tule olemaan OnePlussan tuttua Alert Slider -kytkintä, minkä lisäksi langaton latauskin voi puuttua.