Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Nokia G50:lle Android 12 -päivitys kolmantena Nokia-älypuhelimena - päivityksen jakelu alkanut myös Suomessa

Nokia-puhelinyhtiö HMD Global on aloittanut nyt jakamaan uutta Android 12 -käyttöjärjestelmäversiota päivityksenä myös Nokia G50 -älypuhelimelleen.

Ensimmäisenä Nokia-älypuhelimista Android 12 saapui Nokia X20:lle 14. joulukuuta alkaen ja Nokia X10 sai myös päivityksen vielä ennen joulua.

Niin Nokia X10 ja X20 kuin myös Nokia G50 ovat varustettu kaikki samalla Qualcomm Snapdragon 480 -järjestelmäpiirillä ja muutenkin samankaltaisilla ominaisuuksilla, mikä lienee helpottanut päivitysten vauhdikasta kehittämistä.

Nokia G50:lle Android 12 on julkaistu yhdessä marraskuun 2021 Android-tietoturvakorjausten kanssa.

Ensimmäisenä Nokia G50:n Android 12 -päivityksen jakelun alkamisesta Suomessa kertoi SuomiMobiili.fi.

Google julkaisi Android 12:n omille Pixel-älypuhelimilleen 19. lokakuuta ja Android 12:n julkaisu osaksi avoimen lähdekoodin projektia tapahtui jo hieman tätä aiemmin 4. lokakuuta. Nokia-älypuhelinten lisäksi Android 12 -päivitykset ovat jo aloittaneet ensimmäisille laitteilleen muutamat muut valmistajat, laajimmin Samsung.

Myös Nokia X10, X20 ja G50 ovat kuitenkin saaneet Android 12 -päivityksensä nyt verrattain nopeasti.

Android 12 on merkittävä päivitys, joka tuo uudistuksia niin käyttöliittymään, ilmoituksiin, parempaan yhteentoimivuuteen muun muassa Chrome OS:n ja Android TV:n kanssa, parannuksia mediatoiston tukeen sekä yksityisyys- ja turvallisuusparannuksia. Lisäksi Nokia X10:lle Android 12:n mukana saapuvat marraskuun 2021 tietoturvakorjaukset.

HMD Global ei ole kertonut Android 12 -päivityssuunnitelmistaan, esimerkiksi aikataulun suhteen, muiden älypuhelintensa osalta. Tämä onkin kenties fiksua, sillä aiemmin Android 11 -päivitysten yhteydessä ilmoitetut aikataulut venähtivät useampaan otteeseen alun perin kerrotusta. Lisäksi Nokia 9 PureView’n osalta tehtiin lopulta päätös jättää tuomatta sille alun perin luvattu Android 11 -päivitys. Nokia 6.2:n ja Nokia 7.2:n päivitykset julkaistiin myös huomattavasti myöhässä marraskuussa, mutta silti ne aiheuttivat useampia erilaisia tuskastuttavia ongelmia.

Android 12 -päivitysten osalta Nokia-älypuhelimissa ei kuitenkaan ole toistaiseksi raportoitu suuremmista ongelmista.