Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Nokia X10:lle Android 12 -päivitys toisena Nokia-älypuhelimena - jakelu nyt alkanut

Toinen Nokia-älypuhelinmalli on saanut Android 12 -päivityksen.

Nokia-puhelinyhtiö HMD Global on aloittanut nyt jakamaan Android 12 -käyttöjärjestelmäversiota päivityksenä myös Nokia X10 -älypuhelimelleen.

Ensimmäisenä Nokia-älypuhelimista Android 12 saapui Nokia X20:lle 14. joulukuuta alkaen. Nokia X10 on Nokia X20:n läheinen sisarmalli vain parilla ominaisuuserolla, joten suurena yllätyksenä päivityksen saatavuuden nopeaa laajenemista myös Nokia X10:lle ei voi pitää.

Android 12 -päivityksen jakelun alkamisesta Nokia X10:lle on kuultu raportteja niin maailmalta kuin Suomestakin.

Google julkaisi Android 12:n omille Pixel-älypuhelimilleen 19. lokakuuta ja Android 12:n julkaisu osaksi avoimen lähdekoodin projektia tapahtui jo hieman tätä aiemmin 4. lokakuuta. Ennen Nokia-älypuhelimia Android 12 -päivitykset ovat jo aloittaneet ensimmäisille älypuhelimilleen Samsung ja OnePlus.

Android 12 on merkittävä päivitys, joka tuo uudistuksia niin käyttöliittymään, ilmoituksiin, parempaan yhteentoimivuuteen muun muassa Chrome OS:n ja Android TV:n kanssa, parannuksia mediatoiston tukeen sekä yksityisyys- ja turvallisuusparannuksia. Lisäksi Nokia X10:lle Android 12:n mukana saapuvat marraskuun 2021 tietoturvakorjaukset.

Nokia X10:lle Android 12 on ensimmäinen merkittävä käyttöjärjestelmäversiopäivitys yhteensä kolmen vuoden luvatuista käyttöjärjestelmäversiopäivityksistä.

HMD Global ei ole kertonut Android 12 -päivityssuunnitelmistaan, esimerkiksi aikataulun suhteen, muiden älypuhelintensa osalta. Tämä onkin kenties fiksua, sillä aiemmin Android 11 -päivitysten yhteydessä ilmoitetut aikataulut venähtivät useampaan otteeseen alun perin kerrotusta. Lisäksi Nokia 9 PureView’n osalta tehtiin lopulta päätös jättää tuomatta sille alun perin luvattu Android 11 -päivitys. Nokia 6.2:n ja Nokia 7.2:n päivitykset julkaistiin myös huomattavasti myöhässä marraskuussa, mutta silti ne aiheuttivat useampia erilaisia tuskastuttavia ongelmia.

Android 12 -päivitysten osalta Nokia-älypuhelimissa ei kuitenkaan ole toistaiseksi raportoitu suuremmista ongelmista.