Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Näillä vinkeillä otat kaiken irti OnePlus 3:n tai 3T:n käytöstä

Suurta suosiota nauttineet OnePlus-puhelimet on alusta asti tunnettu, paitsi hyvästä hinta-laatusuhteestaan, myös laajoista asetusmahdollisuuksistaan. Niin aiemmin käytössä ollut CyanogenOS kuin nykyinen, yhtiön oma OxygenOS:kin tarjoavat asetusmahdollisuuksia, joita ei välttämättä muista Android-laitteista löydy. OnePlus 3:n tai 3T:n omistajan kannattaakin viettää hetki asetusvalikossa ja tutustua moniin mahdollisuuksiin, joilla laitteen käyttötavat voi muokata mieleisikseen.

Erityisesti asetusvalikon Laite-otsikon alta löytyy mielenkiintoista syynättävää.

Laitteen sivusta löytyvän kolmeasentoisen kytkimen asetuksia voi muokata kohdasta ”Kolmen asteen vaihto”. Käyttäjä voi muun muassa valita, onko värinähälytys käytössä, kun puhelin on äänettömänä, tai tuleeko tiettyjen yhteystietojen lähettämistä viesteistä ilmoitus, kun Älä häiritse -tila on käytössä.

Älä häiritse -tila sisältää paljon vaihtoehtoja.

Painikkeet-kohdassa voi esimerkiksi valita, haluaako Androidin tutun Äskeiset-painikkeen vasemmalle ja Edellinen-painikkeen oikealle, vai toisin päin. Samoin voi valita, haluaako käyttää näytön alla olevia kapasitiivisia näppäimiä vai näytöllä näkyviä näppäimiä. Lisäksi kotinäppäimelle ja sen vierellä oleville kapasitiivisille näppäimille voi valita lisätoimintoja pitkällä painalluksella tai kaksoisnäpäytyksellä.

Voit esimerkiksi valita, näytetäänkö alalaidassa navigointinäppäimet, ja reunapainikkeiden järjestystäkin voi vaihtaa.

Asetusvalikon Eleet-kohdassa voi muun muassa ottaa käyttöön lukitulla näytöllä tehtäviä eleitä. Tällöin voilukitulle näytölle sormella piirtää vaikkapa O-kirjaimen kameran käynnistystä tai V-kirjaimen taskulampun käynnistystä varten. Taskutila taas on kätevä, jos haluaa varmistua, ettei puhelin ala taskussa omin päin mitään tekemään esimerkiksi kankaan läpi tapahtuvien haamukosketusten vuoksi.

Mahdollisuuksia on monia, joten ei muuta kuin suunta asetusvalikkoon ja rohkeasti kokeilemaan, mitä kaikkea sieltä löytyykään.