Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Näihin Huawein ja Honorin älykellomalleihin voi asentaa nyt lisäsovelluksia

Tuoreimmat Huawei- ja Honor-älykellot tukevat nyt asennettavia sovelluksia.

Huawei on käyttänyt monissa Suomessakin suosituiksi nousseissa älykelloissaan omaa käyttöjärjestelmäänsä, johon ei aiemmin ole ollut saatavilla asennettavia lisäsovelluksia. Nyt tilanne on kuitenkin tältä osin muuttunut.

Huawein mukaan asennettavia lisäsovelluksia tukevat sen viimeisimmät ja parhaimmat Huawei Watch GT 2 Pro -kellot sekä myös Honor Watch GS Pro -kellot.

Sovelluksia kelloihin voi jatkossa asentaa kellojen hallintaan käytettävän Huawei Health / Terveys -sovelluksen kautta uudesta Sovellukset-valikosta.

Verkkosivuillaan Huawei itse kertoo, että Kiinan ulkopuolella saatavilla olevia asennettavia lisäsovelluksia ovat jo Home Workout, Fit, Offline Map Navigation, Fitify Workouts, Radioline Watch, Prayer Now, TickTick, Infinity Loop Lite, Wodpuz, Math Train, Numpuz, Focus To-Do ja GPS Tools. Valikoima ja saatavuus voi kuitenkin vaihdella markkina-alueittain, mutta toki lisääkin sovelluksia on tulossa.

Esimerkkejä Huawei Watch GT 2 Prolle ja Honor Watch GS Prolle jo tarjolla olevista lisäsovelluksista.
Esimerkkejä Huawei Watch GT 2 Prolle ja Honor Watch GS Prolle jo tarjolla olevista lisäsovelluksista.

“Vuoden 2020 kolmannella neljänneksellä toimitimme 10,7 miljoonaa ranteessa puettavaa laitetta maailmanlaajuisesti kasvaen 88,1 prosenttia vuodentakaisesta ja johtaen 19,5 prosentin markkinaosuuteen. Tekemällä Fitifysta ensimmäisenä debytoivan kolmannen osapuolen sovelluksen puettaville tuotteillemme lähetämme viestin kaikille muille korkealaatuisten sovellusten kehittäjille. Puettavista laitteistamme tulee erittäin suosittuja, ja voit hyötyä olemalla osa Huawei AppGallerya ja peuttavien laitteiden ekosysteemiä”, kommentoi Huawein Keski- ja Itä-Euroopan ja Pohjoismaiden kuluttajaliiketoiminnan johtaja Derek Yu.

Uusilla sovelluksilla Huawei-älykellojen tarjoamat toiminnot voivat yhä monipuolistua harjoitusten seurannassa, minkä lisäksi tarjolle voi lisäsovelluksilla tulla myös uusia mahdollisuuksia käyttää kelloa monipuolisemmin.

Mukana asennettavien sovellusten valikoimassa on myös esimerkiksi Mood Messenger -sovellus, jolla Huawei-kelloon saa lisättyä kaivatun mahdollisuuden vastata viesteihin suoraan kellosta – tosin vain SMS-tekstiviesteihin. Mood Messenger korvaa SMS- ja MMS-tekstiviestisovelluksen myös älypuhelimessa.

Asennettavien lisäsovellusten tulo on tervetullut parannus, sillä niiden puute on ollut tähän asti yksi selkeä heikkous Huawein muuten varsin hyvissä ja muun muassa pitkän akunkeston tarjoavissa älykelloissa.