Mobiilimaksut ovat tulleet jäädäkseen – Nordea Pay on nyt julkaistu

Nordea on ilmoittanut julkaisseensa oman mobiilimaksusovelluksensa. Nordea Pay on nyt ladattavissa Android-laitteille, mutta kehitysvaiheessa oleva sovellus kaipaa vielä testaamista ja parantelua.

Maailmalla mobiilimaksuista – tai toisin sanoen lähimaksuista – on päästy jo nauttimaan Apple Payn ja useiden muiden järjestelmien avulla. Suomessakin etälukukykyiset maksupäätteet ovat jo yleistyneet, mutta mobiilimaksujärjestelmiä on sen sijaan jouduttu odottelemaan. Pankeista apajille ehti ensimmäisenä OP, jonka Pivo-sovellus otti lähimaksut laajamittaisesti käyttöön noin kuukausi sitten.

OP:n kannoilla kirmaa Nordea, joka on nyt julkaissut oman mobiilimaksusovelluksensa. Nordea Payn avulla kyseisen pankin asiakkaat voivat maksaa ostoksia suoraviivaisesti vilauttamalla mobiililaitettaan maksupäätteelle.

Nyt julkaistu sovellus on kuitenkin vielä beta-versio ja Nordea kaipaakin käyttäjäpalautetta Nordea Payn jatkokehitystä varten. ”Haluamme tarjota asiakkaillemme mahdollisuuden kehittää palvelua kanssamme”, Nordean uusista maksutavoista vastaava johtaja Juha Risikko selittää. ”Sen vuoksi tuomme nyt ladattavaksi sovelluksen beta-version, jota voimme jalostaa yhdessä.”

Nordea Pay on ladattavissa Android-laitteille Google Play -kaupasta. Lähimaksusovelluksen käyttäminen vaatii luonnollisesti NFC-ominaisuudella varustetun puhelimen. Lisäksi käyttäjältä vaaditaan Nordean verkkopankkisopimus, Nordea Tunnusluvut -sovellus ja jokin Nordean MasterCard-yhdistelmäkorteista.