Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Maski kasvoilla? Näin iPhonen Face ID -lukitus avautuu automaattisesti Apple Watchilla - uudet päivitykset toivat kätevän toiminnon

Apple Watch auttaa nyt ohittamaan Face ID:n.

Apple julkaisi eilen uuden iOS 14.5 -käyttöjärjestelmäversion iPhoneille ja watchOS 7.4 -käyttöjärjestelmäversion Apple Watcheille.

Yhdessä uudet ohjelmistot tuovat myös elämää kasvomaskin kanssa huomattavasti helpottavan mahdollisuuden avata iPhonen Face ID -lukitus Apple Watchin perusteella kasvomaskia käytettäessä. Tähän asti kasvomaskia käytettäessä lukituksen avaaminen on onnistunut vain näppäilemällä pääsykoodi.

Päivitysten ja uuden ominaisuuden asetuksista käyttöönoton jälkeen jos käyttäjällä on ranteessaan lukitsematon Apple Watch, joka on yhteydessä iPhoneen, ja puhelin havaitsee Face ID -kasvojentunnistuksen yhteydessä käytössä olevan kasvomaskin, avautuu puhelimen lukitus suoraan täysin automaattisesti.

iPhonen lukituksen avautuessa Apple Watchiin perustuen, ilmestyy tästä välittömästi värinäilmoitus Apple Watchiin. Ilmoituksesta iPhonen voi myös lukita nopeasti yhdellä painalluksella uudelleen. Ilmoituksen on tarkoitus estää ominaisuuden väärinkäyttö ulkopuolisen toimesta.

Edellä mainittujen ehtojen lisäksi Apple Watchiin perustuva avaus edellyttää Apple Watchissa käytettävän pääsykoodilukitusta. Apple Watchissa tämä lukitus täytyy avata kertaalleen, kun kello asetetaan ranteeseen, ja se on oltava käytössä muutenkin myös esimerkiksi jos Apple Pay on käytössä kellossa. Lisäksi Apple Watchin lukitusta ei tarvitse avata pääsykoodilla, jos kellon ranteeseen asettamisen jälkeen avaa iPhonen lukituksen. Tämä avaa Apple Watchin lukituksesta, jos näin on asetuksista valinnut.

Apple Watchin käyttäminen Face ID -kasvojentunnistuksen korvaajana koskee vain iPhonen lukituksen avaamista, ei muita Face ID:n käyttötarkoituksia, kuten käyttöä maksamisen yhteydessä.

Face ID -kasvojentunnistus on käytössä eri iPhone X / XR / XS / 11 / 12 -malleissa.

Näin otat käyttöön Face ID -lukituksen avauksen Apple Watchilla

Päivitä iPhoneen vähintään iOS 14.5 ja Apple Watchiin watchOS 7.4.

Kytke päälle Avaa lukitus Apple Watchilla iPhonen valikosta Asetukset – Face ID ja pääsykoodi.

Apple Watchin käyttö Face ID -lukituksen avaamiseen edellyttää lisäksi, että Apple Watchissa on käytössä pääsykoodi ja ranteentunnistus. Näitä asetuksia pääsee Apple Watchin kanssa paritetusta iPhonesta muuttamaan valikosta Apple Watch – Pääsykoodi.

Vasemmalla Face ID ja pääsykoodi -asetukset. Oikealla Apple Watchin pääsykoodiasetukset.
Vasemmalla Face ID ja pääsykoodi -asetukset. Oikealla Apple Watchin pääsykoodiasetukset.