Tällainen on maailman pienin 4G-älypuhelin

Älypuhelimien näytöt tuntuvat kasvavan jatkuvasti, ja vaikka näyttöjen reunuksia samaan aikaan pyritäänkin pienentämään, ovat tämän päivän puhelimet melkoisen isoja laitteita. Iso koko saattaa kuitenkin olla myös huomattava haitta puhelinta käytettäessä. Nyt on markkinoille tulossa uutuus, joka ei todellakaan kärsi isosta koosta. Jelly on pienimmäksi 4G-älypuhelimeksi mainittu Android-puhelin, jonka näytön läpimitta on vain 2,45 tuumaa.

Jelly on nyt ennakkotilattavissa Kickstarter-kampanjasta, ja kyseessä toden totta on laite, jonka suurin meriitti on sen pieni näyttö. 2,45-tuumaisen näytön ympärille rakennettu laite on 43 millimetriä leveä ja vain 92,3 millimetriä korkea. Puhelin siis mahtuu vaikkapa farkkujen pieneen kolikkotaskuun.

Kuten arvata saattaa, Jelly ei ole markkinoiden tehokkain. 2,45-tuumaisen, 432×240 pikselin näytön takana hyrrää 1,1 gigahertsin neliydinsuoritin, RAM-muistia on tarjolla yksi gigatavu ja tallennusmuistia kahdeksan gigatavua. Tarjolla on myös Pro-malli, joka tuplaa muistilukemat. Jellystä löytyy kahden ja kahdeksan megapikselin kamerat, kaksi SIM-korttipaikkaa sekä enintään 32 gigatavun muistikortteja tukeva muistikorttipaikka. Myös Bluetooth 4.0, 802.11a-standardin Wi-Fi sekä GPS löytyvät. Käyttöjärjestelmänä on Android 7.0.

Akun kapasiteetti Jellyssä on vain 950 milliampeerituntia, mutta toisaalta pieni näyttö ei myöskään ole erityisen virtasyöppö. Keskimääräisellä käytöllä valmistaja ilmoittaa akkukestoksi kolme päivää ja valmiustilassa seitsemän päivää.

Jelly saattaisi olla oiva laite esimerkiksi kakkospuhelimeksi festareille tai kuntoiluun, ja valmistaja onkin suunnitellut puhelimelle myös kuntoiluun soveltuvan kantohihnan.

Tätä kirjoitettaessa Jellyn Kickstarter-kampanja on saavuttanut 30 000 dollarin tavoitteensa jo lähes nelinkertaisesti. Edullisimmillaan Jellyn voi ennakkotilata 69 dollarilla ja Pro-version 95 dollarilla. Suomeen tilattaessa päälle tulee vielä arvonlisävero. Toimitusten on määrä alkaa elokuussa.