Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Jättimäiset MWC-mobiilimessut Barcelonassa tarkoitus järjestää normaalisti – koronavirus johti LG:n vetäytymään tapahtumasta, ZTE perui julkistustilaisuutensa

Korealainen LG on kertonut peruvansa osallistumisensa Barcelonassa, Espanjassa helmikuun lopulla järjestettäville mobiilialan vuotuisille suurmessuille Mobile World Congressiin koronaviruksen vaikutuksesta. Lisäksi kiinalainen ZTE on perunut julkistustilaisuutensa tapahtuman yhteydessä.

Mobile World Congress -messut järjestävän GSMA-järjestön mukaan messut on kuitenkin tarkoitus järjestää ja viedä läpi normaaliin tapaan. Messut järjestetään tänä vuonna 24.-27. helmikuuta. Vain ammattilaisille avointen messujen osallistujamäärä on yltänyt aiempinakin vuosina jo yli 100 000 henkilöön.

GSMA on kertonut panostavansa tämän vuoden messuilla tavallista enemmän vilkkaiden keskusalueiden siivoamiseen ja tilojen desinfiointiin. Myös terveyshenkilökuntaa on paikan päällä enemmän. Mobile World Congressissa aiotaan tiedottaa myös ”ei kättelyä” -käytännöstä ja messualue tullaan varustamaan hygieniapisteillä.

GSMA:n mukaan se jatkaa koronaviruksen mahdollisten vaikutusten seurantaa ja arviointia Barcelonan päätapahtuman ja muiden pienempien tapahtumiensa osalta.

Huolimatta järjestävän tahon vakuutteluista messujen viemisestä läpi normaaliin tapaan, on suurista näytteilleasettajista toistaiseksi LG ilmoittanut vetäytyvänsä tapahtumasta jo kokonaan.

LG:n mukaan se ei tule osallistumaan messuille myöskään omalla osastollaan. ”Tämä päätös ehkäisee altistamasta satoja LG:n työntekijöitä tarpeettomasti kansainvälisille matkustamiselle, kuten monet terveysalan asiantuntijat ovat ohjeistaneet”, kommentoi LG, joka aikoo esitellä uutuuksiaan erillisissä tilaisuuksissa kevään aikana.

Lisäksi ZTE on jo ilmoittanut peruvansa oman lehdistötilaisuutensa Mobile World Congress -messujen yhteydessä. The Vergelle kommentoimansa mukaan tilaisuus peruttiin osittain johtuen matkajärjestelyihin ja viisumeihin liittyvistä viivästyksistä.

Mobile World Congressin yhteydessä odotetaan yhä julkistuksia muun muassa Xiaomilta, Nokia-puhelinyhtiö HMD Globalilta, Huaweilta, Motorolalta ja Sonylta. Samsung julkistaa omat kevään uutuutensa jo ensi viikolla 11. helmikuuta omissa julkistustilaisuuksissaan.