Edullinen fitness-kello ostoslistalla? Tässä markkinoiden viisi parasta

Aktiivisuusranneke, fitness-kello, sporttikello? Pelkkä askelmittari on nykyisin harvinaisuus, sillä sporttirannekkeiden ominaisuudet parantuvat jatkuvasti ja merkittävä osa tarjoaa jo äly- ja urheilukelloista tuttuja ominaisuuksia kuten gps-vastaanottimen ja rannesykkeen mittauksen.

Jo alle 200 eurolla saa itselleen monipuolisilla ominaisuuksilla varustetun laitteen, joka on vesitiivis ja auttaa käyttäjäänsä kuntoilutavoitteen saavuttamisessa.

Listasimme viisi laitetta, jotka tarjoavat aktiivisuuden mittauksen ja kuntoilijan tarvitsemat ominaisuudet kohtuurahalla.

Garmin Vivosmart HR

Hinta: Noin 200 euroa

Garmin on ottanut tukevan jalansijan aktiivisuusrannekkeiden ja fitnesskellojen markkinoilla. Tuoreimpiin julkistuksiin lukeutuu Vivosmart HR, joka nimensä mukaisesti mittaa sykkeen käyttäjänsä ranteesta. Ranneke on vesitiivis ja sen akussa riittää potkua keskiarvoa paremmin, noin viideksi päiväksi. Lisäksi laitteessa on oma sisäänrakennettu gps-vastaanotin. Ulkoisesti Garminin ranneke voisi olla kauniimpi, mutta toisaalta se noudattaa samaa muotokieltä kuin useimmat muut markkinoilla olevat kilpailijat. Vivosmart soveltuu erinomaisesti juoksijalle, uimarille ja pyöräilijälle.

Polar M400

Hinta: Noin 150 euroa (sykevyöllä)

Polar M400 on suosittu fitness-kello, eikä syyttä. Kellossa on paitsi aktiivisuusrannekkeen ominaisuudet, myös kalliimmista urheilukelloista tuttuja toiminnallisuuksia. Sen takia kelloa voi suositella aktiiviselle kuntojuoksijalle. Polarin kellossa on sisäänrakennetut profiilit eri lajeille, myös harvinaisemmille kuten joogalle. Lisäksi listalta löytyy muun muassa uinti. M400 on vesitiivis 30 metriin asti. Laitteessa on gps-vastaanotin ja kuten suurin osa aktiivisuusrannekkeista, se tarkkailee unen laatua. M400 ei kuitenkaan mittaa sykettä ranteesta vaan laite vaatii sykevyön. Ulkoisesti M400 on yksi markkinoiden kauneimmista fitness-kelloista.

TomTom Runner Cardio GPS

Hinta: Noin 130 euroa

TomTomin kellomalli ei ole uusinta uutta, mutta se on syytä ottaa vakavasti. Kello on suhteellisen edullinen ja tarjoaa monipuoliset ominaisuudet. Lisäksi kellon käyttöliittymä on yksi markkinoiden helpoimmista. Laitteessa on nimensä mukaisesti gps-vastaanotin, joka helpottaa esimerkiksi juoksulenkkien suunnittelua ja seurantaa jälkikäteen. Kello mittaa sykkeen ranteesta ja laite on vesitiivis 150 metriin asti. TomTomin kellon parhaita puolia on nopea gps-signaalin haku ja mahdollisuus asettaa syketunnistin toimimaan halutulla sykealueella. Ulkoisesti kello jakaa mielipiteet mutta värikäs ranneke piristää ulkoista olemusta. Akussa riittää potkua pitkään, jopa yli viikoksi. Tosin gps-käytössä akun saa loppumaan alle päivässä.

Polar M600

Hinta: Noin 350 euroa

Polarin uusin kellomalli on syytä nostaa parhaiden listalle, sillä se parantaa entisestään M400:n käyttökokemusta ja tuo tarjolle uusia ominaisuuksia. M600 on tarkoitettu paitsi aktiivikuntoilijalle, myös tavallisempaan aktiivisuuden mittaamiseen. Laite toimii Android-käyttöjärjestelmällä ja sen myötä M600:sa on myös älykellomaisia ominaisuuksia. Optinen rannesykkeen mittaus on tarkentunut, nyt laitteessa on kuusi led-valoa. Akulle Polar lupaa kahden päivän käyttöajan. Kellossa on värinäyttö.

Fitbit Surge

Hinta: Noin 240 euroa

Fitbit ei kuulu edullisimpiin aktiivisuusmittareihin, mutta ominaisuuksiltaan se ei kalpene kilpailijoille. Surgessa on älykellomaisia toimintoja kuten ilmoitukset viesteistä ja puheluista. Siitä huolimatta laitteen pääpaino on aktiivisuuden seurannassa. Laite pitää sisällään gps-vastaanottimen, minkä ansiosta Surge seuraa tarkasti esimerkiksi juoksulenkin reittiä. Akussa riittää virtaa jopa viikon käyttöön, mikä tekee Surgesta kiinnostavan vaihtoehdon jatkuvaa latailua vihaaville käyttäjille. Fitbitin älypuhelinsovellus on monipuolinen ja tarjoaa runsaasti tietoa päivittäisestä aktiivisuudesta.