Uusi verkkokauppa Teknavi.com

DNA aloittaa 5G-liittymien myynnin tänään

Myös DNA aloittaa 5G-liittymien myynnin yksityis- ja yritysasiakkaille. DNA on Suomessa toimivista kolmesta suuresta operaattorista viimeinen, joka aloittaa 5G-liittymien tarjoamisen mobiilikäyttöön.

DNA tuo myyntiin 5G-liittymät yksityis- ja yritysasiakkailleen tästä päivästä lähtien.

Yksityisasiakkaille tuodaan myyntiin molempiin tuoteryhmiin edullisemmat 400 Mbit/s -maksiminopeuden liittymät sekä vaativampaan käyttöön tarkoitetut 1000 Mbit/s -liittymät. Kaikissa liittymissä on käyttömäärältään rajaton tiedonsiirto ja EU-datapaketit. Puhelinliittymissä myös puheluita ja viestejä on rajattomasti. Lisäksi myyntiin tuodaan mobiililaajakaistakäyttöön Liikkuva-liittymät.

  • DNA Rajaton 5G 1000M: 49,90 € / kk
  • DNA Rajaton 5G 400M: 34,90 € / kk 12 kuukauden ajan, normaalisti 36,90 € / kk
  • DNA Liikkuva 5G 1000M: 44,90 € / kk
  • DNA Liikkuva 5G 400M: 31,90 € / kk 12 kuukauden ajan, normaalisti 34,90 € / kk

Lisätietoa löytyy DNA:n sivuilta.

DNA:n liittymien hinnoittelu on jotakuinkin linjassa kilpailijoiden kanssa. Telialla 5G-liittymien nopeudet ovat 450 ja 1 000 Mbit/s ja Elisalla 300, 600 ja 1 000 Mbit/s. Edullisimmin älypuhelimeen 5G-liittymän saa Elisalta (31,90 € / kk 12 kuukauden ajan) mutta tällöin nopeus rajoittuu 300 Mbit/s -tasolle. 1 000 Mbit/s -liittymien hinta älypuhelimeen on kaikilla operaattoreilla sama 49,90 € / kk.

Yritysasiakkaille DNA tuo myyntiin neljä 5G-liittymää. Matkapuhelinkäyttäjille tarkoitetut DNA Business Rajaton -liittymät 600 Mbit/s- ja 1000Mbit/s -nopeuksilla sekä laajakaistakäyttöön DNA Liikkuva laajakaista yrityksille -liittymät 600 Mbit/s- ja 1000Mbit/s -nopeuksilla. Kaikkiin yritysasiakkaiden 5G-liittymiin sisältyy rajaton datan käyttö Suomessa, Pohjolassa ja Baltiassa sekä EU-datapaketit.

Liittymät ovat saatavilla kaikissa DNA:n myyntikanavissa.

Liittymälanseerauksen yhteydessä DNA tuo markkinoille 5G-laajakaistareittimen, koti- ja yrityskäyttöön soveltuvan Kotimokkula 5G WiFi H112:n. 5G-laitevalikoima laajenee kevään aikana.

”5G-liittymien avulla asiakkaamme saavat käyttöönsä 5G:n korkeammat nopeudet ja alhaisemmat viiveet. 5G-tekniikan hyödyt korostuvat jatkuvasti, kun asiakkaat käyttävät yhä rikkaampia sisältöjä: videoiden resoluutiot kasvavat ja viivekriittinen nettipelaaminen lisääntyy”, DNA:n kuluttajaliiketoiminnan johtaja Pekka Väisänen kommentoi.

”Tällä hetkellä laadukkaiden 5G-päätelaiteiden tarjonta on vielä rajallinen, ja toisen sukupolven 5G-älypuhelimien julkistukset ovat vasta alkamassa. Vuosittaisessa matkaviestinalan tapahtumassa Barcelonassa helmikuun lopulla tullaan julkaisemaan useita kiinnostavia malleja. Otamme näitä myyntiin heti, kun laitevalmistajat pystyvät niitä toimittamaan”, Pekka Väisänen jatkaa.

DNA:n 5G-palvelut ovat tällä hetkellä tarjolla Helsingissä, Vantaalla, Tampereella, Turussa ja Hyvinkäällä.

5G-verkon rakentaminen edellä mainituilla alueilla jatkuu, ja DNA laajentaa 5G-verkkoa myös uusille paikkakunnille, sillä matkaviestinverkkoa on valmisteltu jo pitkään kohti 5G-aikakautta. Alkuvuoden aikana DNA:n 5G-verkko laajenee Espooseen, Ouluun, Jyväskylään, Lahteen, Kuopioon, Vaasaan, Hämeenlinnaan, Seinäjoelle, Raumalle, Poriin, Raisioon, Heinolaan, Nokialle, Pirkkalaan, Ylöjärvelle, Lempäälään, Sipooseen, Ruskoon ja Lietoon.

Joulukuussa DNA aloitti jo Koti 5G -palvelun myynnin. DNA Koti 5G mahdollistaa huippunopean laajakaistapalvelun nopeustakuulla erityisesti pientaloille, joihin kuitua ei ole saatavissa tai sen rakentaminen on kallista. Palvelu on aluksi tarjolla pääkaupunkiseudulla, Tampereella ja Turussa. Tämän vuoden aikana saatavuus laajenee DNA:n 5G-verkon rakentamisen myötä myös muille alueille.

DNA Koti 5G nopeustakuulla on saatavilla alkaen 39,90 € / kk sekä kokonaisuudessaan kotitalousvähennyskelpoinen käyttöönottopalvelu asennuksineen on yhteensä 495 euroa.

Vastaava palvelu tulee tarjolle myös DNA:n yritysasiakkaille alkuvuoden aikana laajentamaan huippunopeiden toimipisteyhteyksien saatavuutta.