Kuvat: Casiolta kovaa käyttöä kestävä Android-kello

Casio on julkaissut ensimmäisen oikean älykellonsa. Valmistajansa mukaan WSD-F10 vie Android Wear -käyttöjärjestelmän ulkoilemaan. Googlen käyttöjärjestelmällä toimiva, tukevaksi suunniteltu kello on tehty kestämään kovaa käyttöä.

Casio WSD-F10 on älykelloksi iso ja tukevaksi muotoiltu. 1,32-tuumaisen LCD-näytön resoluutio on 320 x 300 pikseliä, eli näytön alalaidassa on samanlainen pieni musta alue kuin esimerkiksi Motorolan Moto 360 -kellossa. WSD-F10 on vesitiivis ja suunniteltu kestämään kolhuja.

Casion kello toimii Googlen älykelloihin suunnittelemalla Android Wear -käyttöjärjestelmällä, mutta Casio on lisännyt siihen useita sovelluksia ja toimintoja tukemaan ulkoilma-aktiviteetteja.Kello osaa kertoa muun muassa ilmanpaineen, korkeuden merenpinnasta, ilmansuunnat ja käyttäjän omat liikkeet. Lisäksi kellossa on esiasennettuna muun muassa RunKeeper-sovellus. Älykäytössä Casion kellon akkukesto vastaa muita Android Wear -kelloja, eli yhdellä latauksella selviää päivän tai kaksi. Kellossa on kuitenkin myös erillinen virransäästötila, jolloin sen näyttö toimii monokromaattisen LCD-näytön tavoin ja kello näyttää vain aikaa. Tällöin yhdellä latauksella selviää yli kuukauden.

Casio WSD–F10:n myynti alkaa keväällä ja hintaa sillä tulee Yhdysvalloissa olemaan noin 500 dollaria (reilut 450 euroa).