Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Bullitt Group vahvisti: Uusi Motorola Defy -sarjan älypuhelin tulossa alkuvuoden 2023 aikana kaksisuuntaisella satelliittiyhteyspalvelulla

Jo vuoden 2023 alun aikana markkinoille on tulossa Motorola-älypuhelinten satelliittiyhteydellä.

Satelliittiyhteydet tekevät laajasti tuloaan älypuhelimiin, ja aihe on näkyvästi läsnä myös tällä viikolla Las Vegasissa järjestettävillä CES-messuilla.

Vuoden 2023 loppupuolella markkinoille saapuvan Snapdragon Satellite -ratkaisun esitelleen Qualcommin lisäksi parhaimmin Cat-puhelimistaan tunnettu Bullitt Group kertoi puolestaan omasta kaksisuuntaisesta Bullitt Satellite Connect -satelliittiviestipalvelustaan, joka on tulossa saataville jo vuoden 2023 ensimmäisen neljänneksen aikana.

Bullitt julkisti nyt CES-messujen yhteydessä, että sen uusi satellittiyhteyspalvelu tulee ensimmäisenä saataville tulevassa Motorola Defy -sarjan älypuhelimessa.

Bullitt teki aiemmin yhteistyötä Motorolan kanssa kesällä 2021 lanseeratussa edellisessä Motorola Defy -älypuhelimessa. Tuleva uutuus jatkaa tätä brändikumppanuutta kestävissä älypuhelimissa.

Bullittin satelliittiyhteyspalvelu tulee mahdollistamaan viestinnän Bullitt Satellite Messenger -sovelluksella.

Uuden satelliittiyhteyspalvelun kerrotaan vaatineen kaksi vuotta kehitystyötä. Bullitt on kehittänyt palvelun yhdessä kumppaneidensa, järjestelmäpiiritoimittajan MediaTekin, FocusPoint Internationalin sekä satelliittiyhteydet tarjoavan Skylon kanssa. Palvelun toimintaan hyödynnetään muun muassa Inmarsatin satellitteja.

Kumppanuuden MediaTekin kanssa satelliittiyhteysratkaisussa Bullitt Group julkisti jo marraskuun 2022 lopulla. Tuolloin kerrottiin, että järjestelmäpiirinä tulevassa laitteessa on MediaTekin toukokuussa 2022 julkistama Dimensity 930.

”Olemme innoissamme yhteistyöstä Bullittin kanssa tuodaksemme markkinoille ensimmäisen kestävän älypuhelimen, joka on varustettu kaksisuuntaisella satelliittiviestintätekniikalla. Motorola on ollut mobiilialan edelläkävijä, jolla on mittava perintö alan ensimmäisistä saavutuksista, ja olemme ylpeitä voidessamme olla jälleen alan innovaatioiden eturintamassa Bullittin rinnalla”, kommentoi Motorolan strategisista brändikumppanuuksista vastaava johtaja Dave Carroll.

Satelliittiyhteyspalvelussa hyödynnettävä Bullitt Satellite Messenger -sovellus yrittää yhteyttä aluksi Wi-Fi- tai mobiiliverkon kautta, mutta jos kumpaakaan ei ole saatavilla, muodostaa se yhteyden satelliittiin. Palvelun kautta lähetetyt viestit välittyvät vastaanottajille perinteisinä SMS-tekstiviesteinä, ellei näillä ole sovellusta asennettuna. Viesteihin vastaaminen vaatii vastaanottajilta sovelluksen lataamista Android- tai iPhone-puhelimeensa.

Aluksi palvelun kautta mahdollista on lähettää vain tekstiä ja emojeja, mutta Bullittin mukaan kuva-, ääni- ja videoviestit ovat mahdollisia tulevaisuudessa.

Hätäviestit satelliitiyhteyden kautta mahdollistava SOS Assistance -palvelu tulee Bullittin mukaan olemaan ilmainen ensimmäisen vuoden ajan. Muun viestinnän mahdollistavien tilausten hinnan on kerrottu alkavan 4,99 dollarista kuukaudessa sisältäen 30 viestiä. Satelliittiyhteydellä lähetettyjen viestien vastaanottajille ei aiheudu niistä kustannuksia.

Ensimmäisenä Bullitt Satellite Connect -palvelu tulee saataville Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa vuoden 2023 ensimmäisen neljänneksen aikana. Afrikkaan, Australiaan, Uuteen-Seelantiin ja Latinalaiseen Amerikkaan sen on myös tarkoitus laajentua vielä vuoden 2023 ensimmäisen puoliskon aikana.