Motorola julkisti kestävärakenteisen Defy-älypuhelimen - 329 euron uutuus varustettu myös kantohihnalla

Motorola Defy kestää vettä, pölyä ja hiekkaa sekä pudotuksia.

Motorola on julkistanut uuden kestävärakenteisen Defy-älypuhelimen, jonka se on toteuttanut yhteistyössä myös kestävistä Cat-älypuhelimista tunnetun Bullitt Groupin kanssa.

Motorola Defyn kerrotaan tulevan myyntiin Suomessa lähiviikkojen aikana 329 euron suositushinnalla. Värivaihtoehdot ovat musta ja vihreä taottu teräs (Forged Green).

Motorolan mukaan 34 prosenttia kuluttajista on rikkonut tai vaurioittanut älypuhelintaan viimeisen kolmen vuoden aikana, ja moni kaipaa kestävämpää älypuhelinta. Näihin tarpeisiin Motorola pyrkii vastaamaan uudella Defy-mallillaan.

Motorola Defy sisältää varsin rujon näköisen, mutta vankkarakenteisen ja kuvioinnin ansiosta varmemman otteen tarjoavan ulkopinnan. Puhelin on pölyn- ja vedenkestävä IP68-luokitellusti 1,5 metrin syvyyteen asti 35 minuutin ajan. Lisäksi kerrotaan pudotuskestävyydestä 1,8 metrin korkeudelta teräspinnalle. Puhelimessa on rakenteellisesti vahvistettu piirilevy sekä kantohihna, jonka avulla pudotuksia voi ylipäänsä myös välttää.

Motorola Defy on IP68-luokitellusti pöly- ja vesitiivis.
Motorola Defy on IP68-luokitellusti pöly- ja vesitiivis.
Taottu vihreä -väriversiossa Motorola Defyn alakulma ja kantohihna ovat vaaleammat.
Taottu vihreä -väriversiossa Motorola Defyn alakulma ja kantohihna ovat vaaleammat.

MIL-STD-810H-standardin mukaisesti puhelin on testattu kestäväksi värinää vastaan kategoriassa 4, kosteuden ja suolasumun kestäväksi sekä lämpöshokin kestäväksi -30 ja 75 celsiusasteen välillä 30 minuutin ajan.

Puhelimen kerrotaan kestävän myös pesun saippualla ja desifiointiaineilla.

Muita ominaisuuksia ovat 6,5 tuuman, 20:9-kuvasuhteen ja 1600×720 pikselin HD+ -tarkkuuden näyttö Corningin kestävimmällä Gorilla Glass 5 -lasilla sekä iskuilta osin suojaavalla 0,5 millimetrin upotuksella, taakse sijoitettu sormenjälkilukija, Qualcomm Snapdragon 662 -järjestelmäpiiri, 4 gigatavua RAM-käyttömuistia, 64 gigatavua sisäistä tallennusmuistia ja microSD-muistikorttipaikka, kaksi SIM-korttipaikkaa sekä USB-C:n ohella myös 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä.

Pääkameran tarkkuus on 48 megapikseliä ja aukon koko f/1,8, minkä lisäksi takaa löytyvät myös 2 megapikselin makro- ja syvyyskamerat. Etukameran tarkkuus on 8 megapikseliä.

Akun kapasiteetti on mittavat 5 000 milliampeerituntia. Tuettuna on 20 watin TurboPower-pikalataus.

5G-verkkoja Motorola Defy ei tue, vaan yhteydet rajoittuvat 4G LTE -tasolle (kategoria 4, 150 Mbit/s). Lisäksi tuettuna on Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.0 ja NFC. Kyljeltä löytyy myös ohjelmoitava painike, joka sopii myös push to talk -radiopuhelinmaiseen käyttöön.

Käyttöjärjestelmäversiona on aluksi vielä vanha Android 10, mutta se on päivitettävissä Android 11 -versioon.

Motorola Defyn mitat ovat 169,8 x 78,2 x 10,9 millimetriä ja paino 232 grammaa. Värivalinta vaikuttaa taka-alakulman ja kantohihnan väritykseen.